Politiebericht Flevoland: gehele regio 15-07-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert onink, 06-5140 1953

Rijden onder invloed
URK Op de Sluisweg werd zaterdagmiddag een 17-jarige bromfietser uit Urk aangehouden. Hij had alcohol op en blies 465 ug/l (1,05 promille). Tevens reed hij zonder bromfietscertificaat. Proces-verbaal is opgemaakt.

URK Een 20-jarige Urker reed zaterdagmiddag op de Rotholm eveneens onder invloed. Hij blies 255 ug/l (0,57 promille). Ook hij heeft een proces-verbaal gekregen.

URK Een 19-jarige bromfietser uit Urk kon zaterdagavond op het fietspad langs de Sluisweg niet tijdig stoppen voor een hem de weg versperrende motoragent. Hij bleek geen remmen op zijn snorscooter te hebben en kwam tot stilstand in de struiken. Hij hal alcohol op en blies 490 ug/l (1,11 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

LELYSTAD In de Voorstraat werd zaterdagavond een 47-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden. Hij blies 495 ug/l (1,12 promille). Bovendien bleek het rijbewijs van de verdachte ongeldig te zijn verklaard wegens eerdere overtredingen van hetzelfde misdrijf.

URK Zaterdagnacht werd op de Industrierondweg een 19-jarige bromfietser uit Urk aangehouden. Hij blies 525 ug/l (1,19 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

URK Een 21-jarige Urker automobilist werd zaterdagnacht op de Vliestroom aangehouden. Ook hij had alcohol gedronken en blies 460 ug/l (1,04 promille). Ook hij heeft een proces-verbaal gekregen.

ALMERE Een 20-jarige automobilist uit Almere trok zaterdagnacht op de Oosterdreef de aandacht van de politie door zijn hoge snelheid. Hij werd aangehouden en blies 600 ug/l (1.36 promille). De verdachte heeft een proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

EMMELOORD Op de Lange Nering in Emmeloord werd zaterdagnacht een 17-jarige bromfietser uit Ens aangehouden met een opgevoerde bromfiets. De bestuurder bleek tevens onder invloed te zijn. Hij blies 250 ug/l (0,56 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

ZEEWOLDE Na een tip hield de politie zaterdagnacht op de Gelderseweg een 53-jarige automobilist uit Lelystad aan. De man viel van dronkenschap bijna uit de auto en blies 755 ug/l (1,71 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

ALMERE Zaterdagnacht stond op de A-6 bij een ANWB-meldpaal een auto stil. De bestuurder en passagier waren onvast ter been en bleken alcohol genuttigd te hebben. De bestuurder blies 465 ug/l (1,05 promille). Proces-verbaal is opgemaakt.

Auto in de sloot na drankgebruik bestuurder
DRONTEN Op de Biddingringweg reed zaterdagavond een 20-jarige automobilist uit Swifterbant met zijn auto de bermsloot is. Volgens een getuige was hij op de verkeerde weghelft gekomen en had hij te wild teruggestuurd. Daarna kwam hij langs de rand van de weg, corrigeerde weer te hevig, schoot net achter een tegemoetkomende auto langs de rijbaan over en sloeg in de linkerberm over de kop. De bestuurder had geen letsel opgelopen. Hij had alcohol gedronken en blies 530 ug/l (1,20 promille). De verdachte was in 2000 op hetzelfde feit betrapt. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Alcoholcontrole te water
VELUWEMEER De politie van Flevoland heeft, in samenwerking met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zaterdagmiddag een controle gehouden op het alcoholgebruik onder schippers en roergangers van schepen op het Veluwemeer en het Wolderwijd in de omgeving van de Hardersluis. De controle vond plaats in het kader van het samenwerkingsconvenant Randmeren tussen de KLPD, omliggende politiekorpsen, rijkswaterstaat, provincie en gemeente. Er werden drie schepen ingezet. In totaal werden 21 schepen gecontroleerd. Bij vijf schippers werd alcoholgebruik geconstateerd, maar de hoogste was 0,75 promille, terwijl op het water een wettelijke limiet geldt van 0,80 promille. Tweemaal werd proces-verbaal opgemaakt voor het niet hebben van een registratiebewijs, eenmaal voor een verlopen meetbrief en eenmaal voor een overtreding van de Vaartijdenwet.

Brand en ontploffing
ALMERE In een bedrijfspand aan de Basilicumweg is zaterdagavond brand uitgebroken. Het betreft een reparatiebedrijf in elektrische apparatuur. Er was tijdens de brand niemand in het pand aanwezig. De bovenburen hoorden twee knallen en zagen daarna rook. De brandweer heeft de brand geblust. Door de explosies zijn de achterdeuren uit de deurpost geblazen. Er was geen persoonlijk letsel. De oorzaak en de omvang van de schade zijn niet bekend.

Aanrijding met gewonden
ALMERE Op de kruising van de Polderdreef met de Papiermolenweg verleende zondagmorgen een afslaande 27-jarige automobilist uit Almere geen vrije doorgang aan een rechtdoorgaande 23-jarige plaatsgenoot, eveneens in een auto. Beide bestuurders en een 27-jarige passagier zijn allen met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.