Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-07-01

Politieberichten district Heuvelrug, 10.45 uur
Man beroofd van geld

VEENENDAAL- Op vrijdagavond vond er omstreeks tien uur een brute overval plaats op een 51-jarige man uit Veenendaal. De man liep over de Strawinskyweg toen er plotseling drie mannen met bivakmutsen op hem af kwamen lopen.
br> De mannen begonnen de Veenendaler direct met honkbalknuppels te slaan en probeerden zijn portemonnee af te pakken. Ondanks dat de man zich hevig verzette lukte het de daders toch de portemonnee af te pakken en renden hard weg in de richting van de Schans en zijn toen vermoedelijk vanaf het Oude Veen vertrokken met een auto.

De man is met letsel aan hoofd en been vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft na de overval een uitgebreid buurtonderzoek gehouden.

Naar aanleiding hiervan is de politie nog op zoek naar getuigen die ons meer kunnen vertellen over de Marokkaanse (leeftijd tussen 22 en 25 jaar) mannen die vlak voor de overval op de brug bij de Grift hebben gestaan. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie Heuvelrug onder nummer 0900-8844.

Brand in auto

VEENENDAAL- Op zaterdagochtend ontstond er brand in een auto die stond geparkeerd aan de W.C Beeremansstraat. Omstreeks half vijf zag een getuige dat een auto achter haar auto in brand stond. Ze waarschuwde direct de brandweer en bracht vervolgens haar eigen auto in veiligheid.

De brandende auto ging op een gegeven moment spontaan rijden en kwam hierdoor dicht tegen een woning te staan. Door de hevige vlammen sprongen de ramen van die woning. De brandweer bluste de brand en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning. Het is nog niet bekend hoe de brand in de auto is ontstaan.

Peuter gewond bij aanrijding

RHENEN- Op zaterdagavond raakte een 3-jarige meisje gewond. De 3-jarige liep samen met haar ouders over de Veerweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een 17-jarig meisje uit Kesteren aanrijden op haar bromfiets.

Plotseling stak het 3-jarige meisje uit Ochten de weg over. De 17-jarige moest hierdoor stevig remmen slipte en botste vervolgens tegen de peuter aan. De 3-jarige raakte gewond aan knie en buik en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Bekeuringen

VEENENDAAL- Op zaterdag werd er toezicht gehouden in het centrum van Veenendaal. In totaal kregen 20 automobilisten een bekeuring voor oa. het parkeren in strijd met een parkeerverbod (Tuinstraat), parkeren op invalideparkeerplaats en het blokkeren van een laad-loshaven.