Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-07-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 10.50 uur
Verdachte aangehouden

UTRECHT Aan de Dollardstraat hebben bewoners in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden die op heterdaad betrapt werd bij een autoinbraak. Een getuige zag de man in de auto zitten en waarschuwde de eigenaar. Samen hielden zij de inbreker, een 33-jarige Utrechter, in bedwang tot de politie ter plaatse kwam.De autoradio werd teruggevonden onder de auto. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens het verhoor ontkende de man de inbraak.

Op heterdaad

UTRECHT Aan de Johannes Uitenbogaertstraat is zaterdagavond een 16-jarige Utrechter aangehouden die vlak daarvoor graffiti had aangebracht op een muur. De politie werd door getuigen gewezen op de veroorzaker van de teksten. De jongen is aangehouden en bekende op het bureau.

Lokaalvredebreuk

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag is in een horecagelegenheid aan de Voorstraat een 33-jarige Amsterdammer aangehouden die voor overlast zorgde. De man wilde eerst de zaak niet verlaten maar ging uiteindelijk naar buiten. Daar zorgde hij voor overlast en gedroeg de man zich vervelend ten opzichte van de gealarmeerde agenten.

De man werd uiteindelijk aangehouden wegens lokaalvredebreuk. Bij zijn aanhouding verzette de man zich. In het politiebureau begon de man te schoppen en te slaan. Hij mag een jaar lang de horecagelegenheid niet binnenkomen.

Aanrijding

UTRECHT Een 29-jarige inwoner van Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden na een aanrijding op de Vleutenseweg. De man bestuurde een auto en reed achterop een 34-jarige Amsterdamse automobiliste die voor een rood verkeerslicht stond te wachten. De man verklaarde dat hij werd afgeleid door een derde auto die hem wilde inhalen. Bij een blaasproef bleek de man een alcoholpromillage van 0,65 te hebben. De man heeft een bekeuring gekregen.