Korps: Utrecht, plaats: Utrechr 15-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 11.50 uur
Brand

HOUTEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft brand gewoed in een overdekt terras bij een woning aan de Koningin Julianastraat. De brandweer heeft de brand geblust. Door de brand is schade ontstaan aan goederen in een naastgelegen loods. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Controle snelheid

NIEUWEGEIN Aan de Hollandhaven in Nieuwegein is zaterdagochtend gecontroleerd op snelheid. Van de 438 voertuigen die langs de controlepost kwamen reden er 128 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg er 89 kilometer. Ter plaatse geldt een maximum van 50.

Ook aan de Sluyterslaan in Nieuwegein is dezelfde dag gecontroleerd. Daar reden van de 880 voertuigen 39 te snel. Hoogst gemeten snelheid bedroeg er 72 kilometer. Ook hier geldt een maximum van 50.

Aanrijding

LOPIK Bewoners aan de Lopikerweg oost zijn in de nacht van zaterdag op zondag flink geschrokken toen midden in de nacht een auto de tuin kwam in rijden. Toen de bewoners poolshoogte gingen nemen zagen ze geen bestuurder bij de auto.

Een portier van de auto stond open, de airbag was in werking getreden en de verlichting van de auto brandde. Uit sporen bleek dat de auto uit de bocht was gevlogen, tegen een betonnen blok was aangereden en vervolgens door de heg de tuin in was gereden. Uit onderzoek bleek dat de eigenaar, een 30-jarige inwoner van Lopik, na de aanrijding naar huis was gelopen. De man is inmiddels verhoord. Tegen hem zal proces verbaal worden opgemaakt.

Aanhouding na vechtpartij

IJSSELSTEIN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige man uit IJsselstein aangehouden die verdacht wordt van het geven van een kopstoot aan een 18-jarige plaatsgenoot.

Toen de politie de man aan de Weidstraat aanhield verzette hij zich hevig tegen zijn aanhouding. Met gepast geweld is de man gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Vlak na de aanhouding ontstond een vechtpartij tussen enkele vrienden van de verdachte en het slachtoffer. De politie moest de man beschermen. Hierbij werd gebruik gemaakt van de wapenstok. De zaak wordt verder onderzocht.