Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-07-2001

Politieberichten district Eemland noord, 12.30 uur
Vernieler aangehouden

SOEST- Op zondagochtend werd een 20-jarige man uit Soest aangehouden nadat hij een bloembak had vernield. Agenten kregen de melding dat bloembakken werden omgegooid aan de Tamboerijn. Hier werd de 20-jarige aangetroffen bij een bloembak die was omgegooid. De 20-jarige werd aangehouden en vervoerd naar het bureau. Na verhoor kon de man uit Soest het bureau weer verlaten met twee bekeuringen op zak. Ook de schade aan de bloembak zal hij moeten betalen.

Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op zondagochtend werd omstreeks half twee een 30-jarige man uit Hoogland aangehouden omdat hij met een slok op achter het stuur zat. Agenten controleerden de man op de Koningin Wilhelminastraat en roken een alcohollucht. Op het bureau blies de man 0.95 promille en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

18 keer te hard in 9 dagen

SOEST- Om de verkeersveiligheid te bevorderen staan op verschillende vaste plaatsen in de regio Utrecht roodlicht/snelheidscameras. Niet alleen automobilisten worden na het negeren van snelheid en/of roodlicht geflitst maar ook brom/snorfietsen.

Op de film van de camera gelegen aan de Stadhouderslaan stond oa. een bromfietser die hier in 9 dagen tijd 18 keer met te hoge snelheid de camera passeerde. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 kilometer per uur.

Automobilisten krijgen de bekeuring via de gegevens van het kenteken thuis gestuurd. Bij brom/snorfietsen is het verzekeringsplaatje op de foto niet altijd zichtbaar.

De fotos werden echter bekeken door agenten uit Eemland noord en een agent herkende de bromfietser op de foto als een 16-jarige jongen uit Soest. De jongen bekende meerdere keren langs het controlepunt gereden te hebben en kan binnenkort een kostbare bekeuring thuis verwachten.