Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-07-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 13.00 uur
Auto te water

KAMERIK Aan de Ingenieur Enschedeweg in Kamerik is zaterdagmiddag een 23-jarige automobilist uit Mijdrecht met zijn auto te water geraakt. De man verklaarde dat hij de macht over het stuur kwijtraakte, in de berm terechtkwam en vervolgens te water raakte. Als gevolg hiervan liep de auto naast (water)schade aan de voorzijde op. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Aanhouding na ruzie

OUDEWATER In de nacht van zaterdag op zondag is bij de Visbrug in Oudewater een 30-jarige inwoner van die plaats aangehouden op verdenking van mishandeling van een 22-jarige man uit Nieuwegein. De Nieuwegeiner en de man uit Oudewater kregen onenigheid nadat de laatste een woordenwisseling had gehad met een vriend van de Nieuwegeiner.

De Nieuwegeiner moest dat bekopen met een klap voor zijn hoofd waardoor hij een hoofdwond opliep. Toen de politie ter plaatse kwam liep een groot aantal mensen op straat dat zich, onder invloed van alcohol, op luide manier met de zaak bemoeide. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Een 17-jarige inwoner van Oudewater werd eveneens aangehouden toen hij zich beledigend opstelde tegen de politie. Hij is na verhoor weer heengezonden.

Controle op alcohol

WOERDEN In Rijn en & Venen zijn in het weekeinde diverse controles gehouden op rijden onder invloed. Aan de Wulverhorstbaan in Woerden is zaterdagavond een 44-jarige Woerdense aangehouden die onder invloed een auto bestuurde.

De vrouw bleek bij onderzoek een alcoholpromillage van 1,25 te hebben. Ze kreeg een rijverbod van vijf uur en zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter. Op dezelfde plek werd dezelfde avond een 32-jarige automobilist uit Nieuwkoop aangehouden. Hij had een promillage van 1,7. De man kreeg een rijverbod van acht uur en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Bij een controle zijn zaterdagavond aan de Ter Aase Zuwe in Vinkeveen geen overtredingen geconstateerd. In drie kwartier werden 21 automobilisten staande gehouden om te blazen. Niemand had te veel gedronken.

Aanhouding

VINKEVEEN Een 16-jarige inwoner van Mijdrecht is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat hij een ruit van een horecagelegenheid aan de Kerklaan zou hebben ingegooid.

De jongen werd na een korte achtervolging door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. De jongen verklaarde de zaak ten onrechte te zijn uitgezet omdat hij zou hebben gevochten. Volgens getuigen zou hij daarna de steen hebben gegooid. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.