Politiebericht Venlo 15-07-2001
Mediaberichten 15 juli (13.30 uur)

VENLO Aanhouding

VENLO Een 24-jarige man uit Blerick is vrijdagmiddag aangehouden op de Maaskade omdat hij een parkeerwachtster had beledigd, haar mishandelde en verzet pleegde bij zijn aanhouding. De vrouw wilde de verdachte bekeuren voor het parkeren binnen de parkeerzone toen hij uitflipte. Hij begon de parkeerwachtster uit te schelden. De man wilde wegrijden maar de parkeerwachtster wist dit te voorkomen. Hij wist haar met beide benen te schoppen waarbij zij werd geraakt aan het schouderblad. Tevens deelde hij enkele raken klappen uit met zijn vuist op de bovenarm van de parkeerwachtster en trok haar aan de haren. De man werd door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verder verhoor. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. De man is in vrijheid gesteld.

REGIO Snelheidscontroles

BELFELD Tijdens snelheidscontroles op de Rijksweg Zuid op vrijdag in het kader van het project Samen minder zijn 108 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 1351 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

BLERICK - Tijdens snelheidscontroles op de Venrayseweg op vrijdagmiddag zijn 170 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 455 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

SWALMEN - Tijdens snelheidscontroles op de Rijksweg Noord op zaterdag in het kader van het project Samen minder zijn 77 bekeuringen uitgedeeld. In totaal passeerden 988 voertuigen het meetpunt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.