Politiebericht Venlo 15-07-2001
Mediaberichten 15 juli (14.40 uur)

MOLENHOEK Graffitispuiters aangehouden

MOLENHOEK Twee 21-jarige mannen uit Nijmegen zijn zaterdagmorgen rond 4.45 uur aangehouden op de Prinsenweg op verdenking van het spuiten van graffiti op het gemeenschapshuis aan de Esdoornlaan. De mannen hadden tassen bij zich met daarin enkele spuitbussen met verf. Het tweetal werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau waar zij ontkenden graffiti te hebben gespoten. Zij kregen een proces verbaal voor het bij zich hebben van spuitbussen met verf tussen 22.00 en 06.00 uur. Het tweetal is in vrijheid gesteld.

HORST Winkeldief aangehouden

HORST Een 36-jarige Pool is zaterdagmiddag in dronken toestand aangehouden in een winkel aan de Steenstraat op verdenking van diefstal van diefstal van kleding ter waarde van fl. 59,-. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na onderzoek door de politie bleek de man ook kleding bij zich te hebben die hij had gestolen uit een winkel aan de Kerkstraat. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht. De man is in de loop van zondag in vrijheid gesteld.

TEGELEN Verkeersgewonde aangehouden

TEGELEN Naar aanleiding van een melding op zaterdagavond van een verkeersongeval op de Kerkhoflaan tussen een personenauto en een snorfiets is de 19-jarige snorfietser uit Blerick aangehouden. Het ongeval gebeurde toen een 45-jarige automobilist uit Tegelen achteruit reed en daarbij de snorfietser over het hoof zag. De Blerickenaar liep daarbij een gekneusd been op. Na controle door de politie bleek de snorfiets echter een bromfiets. De man kreeg drie bekeuringen voor het niet voeren van de oranje plaat, het niet dragen van een helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

WEERT Gewelddadige GSM beroving

WEERT Een 23-jarige man uit Weert is vrijdagmiddag rond 17.45 uur het slachtoffer geworden van diefstal met geweld van zijn GSM. Het slachtoffer liep al bellend met zijn GSM over de Kloosterstraat in de richting van Biest toen hij plotseling door een man met een Afrikaans uiterlijk, lengte 1.85 m. met kort kroeshaar gekleed in een donkerblauwe broek en een rood hemd in zijn maag werd geschopt. Een tweede man met een Afrikaans uiterlijk duwde hem op de grond en pakte zijn GSM af. Het tweetal rende weg in de richting van de Graafschap Hornelaan. Op het moment van de diefstal passeerde een kleine rode auto. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze rode auto en andere getuigen die meer informatie kunnen verschaffen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van de basiseenheid Weert-Zuid, telefoonnummer 0900-88 44 (30 cent/0,14 per minuut).