Persbericht
Serie: WK
Ronden: 8/14
Datum: 15 juli 2001
Land: Frankrijk
Plaats: Ernée Weer: Bewolkt, 17°c
Eric Sorby rijdt sterren van de hemel voor eigen publiek!

Ernée - Voor eigen publiek heeft Eric Sorby vele WK punten weten te scoren. Niet ver van zijn woonplaats, Bernay, werd de Franse GP verreden. Met een elfde plaats deed 'Zoobie' zeker van zich spreken. Antti Pyrhonen kwam niet door de aangepaste kwalificatie. Net als in Zweden ging de zege naar de Noor Kenneth Gundersen.

Zaterdag:
Door het slechte weer voorafgaand aan het weekend werden, om het circuit te sparen, de kwalificatie wedstrijden vervangen door een training van 40 minuten. Met een tiende tijd liet Eric meteen zien zich thuis te voelen op dit circuit. De afgelopen winter heeft hij met zijn vriend Pichon hier vele ronden gereden. Antti kende meer problemen, in de ochtend training ging het al niet lekker met de Fin en ook de tijdtraining verliep moeizaam. Met een tijd buiten de top dertig moest hij op zondag toe kijken. "Antti is geen tijd rijder, hij is een echter racer. Toen bekend werd dat de kwalificatie wedstrijden werden vervangen door een tijdtraining werd hij erg gespannen. Ik heb alles gedaan om hem rustig te houden maar hij wil te graag en te veel. Jammer maar helaas, hopelijk leert hij hier weer veel van net als in Spa." Weet teammanager Alfred Uytdewilligen die na het missen van de GP van Zweden met open armen werd ontvangen op het rennerskwartier.

Zondag:
Net als in Zweden vertrok de TuMic-Honda erg goed, op een vijfde plaats kwam hij uit de eerste bocht. Omdat Eggens voor Eric onderuit ging verloor de thuisrijder vele plaatsen. Op een negentiende plaats kwam 'Zoobie' uit de eerste ronden om daarna probleemloos de top vijftien in te rijden. Binnen de eerste helft van de wedstrijd reed Eric zich naar een twaalfde plaats. Het overnemen van de elfde plaats nam veel tijd in beslag omdat Oddenino op de juiste plaatsen de Care-Honda achter zich wist te houden. Met nog vijf ronden te gaan lukt het Eric dan de elfde plaats in te nemen, deze gaf hij niet meer uit handen. "Een geweldige wedstrijd heeft Eric laten zien, in de aanloop naar de wedstrijd was hij een beetje zenuwachtig maar na de tijdtraining van gisteren werd hij redelijk ontspannen. Een plaats in de top tien was zeker haalbaar maar Oddenino hield hem lang op, later liep hij zo'n vier seconden per ronden in op zijn voorganger op de tiende plaats maar deze had een te grote voorsprong op gebouwd om nog door Eric gepakt te kunnen worden." Wist de erg tevreden teammanager.

Volgende race:
De volgende wedstrijd om de wereld titel is over drie weken. De bekende Citadel van Namen wordt dan aangedaan door het WK circus.

Uitslag Grand Prix of France:

1 Kenneth Gundersen Noorwegen KTM Champ KTM Team 40.55,979
2 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 41.13,598
3 Luigi Seguy Frankrijk YAMAHA JK Racing 41.17,125
11 Eric Sorby Frankrijk Honda Team CARE Innovation/Honda 42.54,824

Tussenstand 125cc na 8 van de 14 wedstrijden:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 165
19 Antti Pyrhonen Finland Honda Team CARE Innovation/Honda 14
22 Eric Sorby Frankrijk Honda Team CARE Innovation/Honda 8

Door: Steven van Kempen/KEMCO

Photo made by Wim van Kempen/KEMCO is copyright free!


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
THE NETHERLANDS
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
G: +31 (0)6 - 19162608

Web: www.kemcosportspr.nl
E-mail: Meel@kemcosportspr.nl

Don't forget our friends:

-> Jannes Vos

-> Aalster tentenbedrijf Vd Werff

-> Galvin / GTV

-> TvE Sport

-> Sanstra Groep

-> Twin Air Filters

-> Kasteel Waterloo

-> Allers Bedrijfswagens

-> www.hotlap.nl

-> Warenhuis Coppens

-> 2x2 NoppenNieuws

-> Koeman Adviesgroep

-> MotorGazet

-> VG Sports Promotion

-> KNMV