Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-07-2001 Politiebericht district Heerlen
Zondag 15 juli 2001

Heerlen - Inbraken

Op zaterdagavond werd in twee woningen gelegen aan de Johannes XXIII Singel in Heerlen ingebroken. Van de eerste woning werd een kozijn geforceerd waarna de woning werd betreden. Laden en kasten in de hele woning werden doorzocht. Door de eigenaar wordt een inventarisatie gemaakt van de gestolen spullen.

Bij de tweede woning werd aan de achterzijde een deur geforceerd. Ook in dit huis werden alle kasten en laden doorzocht en goederen over de grond gesmeten. Het is nog onduidelijk of er iets gestolen is.

Heerlen - Aanhouding

Op zondagochtend werd een vechtpartij gemeld op de Zandweg in Heerlen. Door de politie werden bij aankomst nog twee groepjes personen aangetroffen. Omdat enkele personen nogal opgewonden waren werd zij gesommeerd zich te verwijderen. Met zachte drang werden de aanwezigen tot vertrekken gemaand. Een 25 jarige Heerlenaar die na herhaalde verzoeken daartoe, bleef weigeren te vertrekken werd aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau.

Brunssum - Aanhoudingen

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 2.30 uur werden op de Lemmender in Brunssum twee inwoners van Landgraaf, mannen van 19 en 16 jaar oud, gecontroleerd.

De 19 jarige bleek in het bezit te zijn van een gas/alarmpistool, zaklantaarn en een schroevendraaier. De 16 jarige was in het bezit van traangas. Beiden werden ter zake overtreding van de wapenwetgeving aangehouden. In een eerste verhoor verklaarde het tweetal van plan te zijn geweest inbraken in auto`s te plegen op nabij gelegen parkeerplaatsen. Het duo werd ingesloten.

Hoensbroek - Aanhoudingen ter zake Opiumwetgeving

Op zaterdagmiddag, omstreeks 15.30 uur, werd op een parkeerplaats gelegen aan de Koumen een Duitse auto gecontroleerd. Een van de agenten zag dat een van de twee inzittende iets onder een stoel wegstopte. Bij nader onderzoek bleken dit 8 gram heroine te zijn. De twee verdachten, 24 en 34 jaar oud en afkomstig uit Bendorf en Niederbreitbach werden aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De verdovende middelen werden in beslaggenomen.