Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-07-2001 Politiebericht district Maastricht
Zondag 15 juli 2001

Maastricht - Aanhouding

Op vrijdagmiddag, omstreeks 16.00 uur werd op de Meerssenerweg een 23 jarige inwoner van Maastricht aangehouden.

De man trachtte vanaf een bedrijfsterrein in de Beatrixhaven kratten met emballage te stelen. Dit werd gezien door een medewerker van het bedrijf die de diefstal belette. Na een kleine worsteling wist de verdachte te voet te ontkomen. De medewerker zette in zijn auto de achtervolging in en waarschuwde de politie. De verdachte werd op de Meerssenerweg door een patrouille aangehouden. De snorscooter die de verdachte op het bedrijfsterrein achterliet bleek eind mei te zijn gestolen.

De verdachte, die nog voor diverse andere feiten stond gesignaleerd in het opsporingsregister, werd voor het verdere onderzoek ingesloten.

Maastricht - Alcohol en verkeer

Op zaterdagavond, omstreeks 19.30 uur vond er op de Tongerseweg in Maastricht een kop-staartaanrijding plaats met slechts materiële schade. Bij de behandeling van de aanrijding bleek dat een van de partijen alcohol gedronken had. Uit de ademanalyse bleek dat de verdachte, een 53 jarige inwoner van Maastricht, een promillage van
1.5 o/oo had. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Overigens werd de auto van de verdachte vlak na de aanrijding aan de achterzijde door een andere auto aangereden. De bestuurder van deze auto, een blauwe Ford Escort, maakte zich uit de voeten zonder zijn identiteit bekend te maken.

Maastricht - Voetganger gewond

Op zaterdagmiddag, omstreeks 12.45 uur raakte op de St. Annalaan een 86 jarige inwoner van Maastricht gewond. De man werd tijdens het oversteken op de voetgangersoversteekplaats aangereden door een auto bestuurd door een 45 jarige inwoonster van Lanaken. De bejaarde werd met onbekend letsel -doch niet in kritieke toestand- overgebracht naar het AZM.

Maastricht - Fiatje op zijn kant

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op het Monseigneur Vranckenplein in Maastricht door onverlaten een Fiat 500 op zijn kant gegooid. Het voertuig, dat door de gewaarschuwde agenten weer op zijn vier banden werd gezet, liep fikse schade aan de zijkant op.

Maastricht - Inbraak tankstation

In de vroege zaterdagochtend werd ingebroken in een tankstation gelegen aan de Viaductweg in Maastricht. Men betrad het gebouw na het vernielen van de ruit van de voordeur. Gestolen werden onder meer een partij sigaretten en wat kleingeld.

Zaterdagochtend werd aan de achterzijde van de aan de President Roosevelt gelegen een gestolen rode Opel aangetroffen. In de auto werden spullen afkomstig van de inbraak in het tankstation aangetroffen. De auto vertoonde tevens verse schade aan de achterzijde. Het vermoeden bestaat dat het voortuig ook gebruikt is bij de ramkraak in de Dorpstraat.