Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-07-2001 Politiebericht district Kerkrade
Zondag 15 juli 2001

Landgraaf - Aanhoudingen

Op zondagochtend, omstreeks 3.25 uur, reed een patrouille over het Sun-plein in Landgraaf. Toen de politieauto voorbij een groep personen reed kregen de agenten van een van de leden van de groep een aantal beledigingen naar het hoofd geslingerd.

Toen hij vervolgens daarop werd aangesproken en hem verzocht werd zich te verwijderen werd hij wederom beledigend. Ook aan een tweede verzoek werd niet voldaan terwijl de man bleef schelden. Hierop werd de man, een 29 jarige inwoner van Landgraaf, aangehouden. Twee andere personen die agenten bij de aanhouding hinderden en handtastelijk werden, een 24 jarige man uit Landgraaf en een 27 jarige vrouw eveneens uit Landgraaf, werden ook aangehouden.

Kerkrade - Aanhouding

Zaterdagavond, omstreeks 21.25 uur, werd op de Markt in Kerkrade een 34 jarige inwoner van Kerkrade aangehouden. De man, die fiks onder invloed van drank verkeerde, vernielde een terrasstoel. Bij het zien van de naderende politie gooide hij een stuk vis naar het politievoertuig. Door omstanders werd verteld dat de man tevoren ook al voor overlast had gezorgd door te staan tieren en tegen kraampjes aan te schoppen. De man werd ter zake vernieling en openbare dronkenschap aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Kerkrade - Alcohol en verkeer

Op zaterdagmiddag, omstreeks 17.10 vond in de Nieuwstraat in Kerkrade een aanrijding met materiele schade plaats. Bij het opnemen van het ongeval bleek dat een van de partijen, een 44 jarige inwoner van Kerkrade, alcohol had genuttigd. Tegen hem werd proces verbaal opgemaakt. Zijn promillage bedroeg 1.4 o/oo, bijna driemaal de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.