Politiebericht Eindhoven e.o. 15-07-2001

1e Persbericht zondag 15 juli 2001


Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zaterdagavond rond 20.20 uur is op het Stationsplein een 22-jarige man uit Etten Leur aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man daar met een pistool had staan zwaaien. Bij het zien van de politie gooide verdachte het pistool weg. Uit onderzoek bleek het een zwart plastic speelgoedpistool, geschikt voor afdreiging, te zijn. Het pistool is inbeslagge-nomen. Verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte bedreiging aangehouden
Zondagmorgen om 1.35 uur is op het Begijnenhof een 36-jarige taxichauffeur uit Boxtel aangehouden. Kort daarvoor had hij op de Geldropseweg een 27-jarige automobilist uit Eindhoven bedreigd. De Eindhovenaar was daar de taxi, die op de busbaan stilstond, voorbij gereden. Even later reed de taxi heel dicht achter op de Eindhovenaar. De Eindhovenaar remde even om de taxichauffeur te waarschuwen. Vervolgens haalde de taxichauffeur de Eindhovenaar in, sneed hem af en dwong hem te stoppen. Onmiddellijk daarop stapte de taxichauffeur uit. Met een staaf in zijn hand liep hij naar de Eindhovenaar en riep: Kom naar buiten en stap maar uit. Hij zwaaide met de staaf naar de auto van de Eindhovenaar, die de politie belde. Direct daarop reed de taxichauffeur weg. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte belediging aangehouden
Zondagmorgen rond 0.15 uur is op de Ten Hagestraat een 18-jarige man uit Venlo aange-houden. Hij sloeg daar op de achterzijde van een langzaam rijdende politiesurveillanceauto. Een agent sprak hem daarover aan. De man riep daarop zeer onwelvoeglijke taal naar de agent. Bij zijn aanhouding is een mes aangetroffen. Verdachte deed vrijwillig afstand van het mes ter vernietiging. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Zondagmorgen rond 2.10 uur is op de A2 ter hoogte van de Poot van Metz een 25-jarige automobilist uit Breda gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,15 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zondagmorgen rond 1.05 uur is op het Stratumseind een 28-jarige man uit Eindhoven aan-gehouden. De man had in verschillende horecagelegenheden geprobeerd een wisseltruc toe te passen. Hij sprak daar het personeel aan dat hij betaald had en geen wisselgeld terug ontvangen had. De gewaarschuwde politie heeft de aangehouden verdachte voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Drugs
Zondagmorgen om 2.30 uur is in een portiek van een gebouw op de Raiffeisenstraat een 35-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie zag dat de man daar een voorwerp achter zich verstopte. Bij controle bleek het een keukenmes te zijn. Bij de aangehouden verdachte zijn zeven bolletjes cocaïne aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Verdachte aangehouden
Zaterdagavond om 21.10 uur is op het schoolterrein van een school op de Helmondselaan een 53-jarige man uit s Hertogenbosch aangehouden. De gewaarschuwde politie trof de man daar liggend in een hok aan. Bij controle bleek dat aan de achterzijde van het school-gebouw een ruit was vernield. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Inbraak in een woning
Tussen zaterdagavond 20.10 en zondagmorgen 0.05 uur is ingebroken in een woning op de Vliehorstweide. Aan de achterzijde van de woning is een bovenlicht opengebroken. Uit de woning zijn sieraden en een gsm gestolen.

Helmond: Verdachte diefstal gsm aangehouden
Zondagmorgen rond 2.45 uur stond een 20-jarige automobilist uit Helmond stil op de Heistraat. Plotseling opende een onbekende man zijn autoportier en vroeg of hij mee kon rijden. De Helmonder zei nee. Direct daarop nam de man de gsm van de Helmonder uit de auto en ging er vandoor. Het slachtoffer waarschuwde de politie die de verdachte, een 22-jarige Helmonder op de Kasteel Traverse aanhield. De verdachte is voor verhoor overge-bracht naar het politiebureau.

Deurne: Diefstal uit een woning
Tussen vrijdagmiddag 16.00 en zaterdagmiddag 16.00 uur is uit een woning op de Maassin-gel een theelepeldoosje weggenomen. In het doosje zaten twaalf antieke theelepeltjes. Onbekend is hoe men de woning binnenkwam.

Maarheeze: Aanrijding met gewonde
Zaterdagmiddag rond 17.15 uur raakte bij een aanrijding op de kruising De Kleine Bruggen De Dalen een 24-jarige automobiliste uit Maarheeze gewond. Zij reed over De Kleine Bruggen richting genoemde kruising. Achter haar reed in dezelfde richting een 37-jarige automobilist uit Maarheeze. De automobiliste sloeg op de kruising linksaf richting De Dalen, terwijl de 37-jarige automobilist haar juist links inhaalde. De automobiliste klaagde over pijn aan haar benen en nek. Zij is overgebracht naar het St. Anna ziekenhuis.

Gemert: Verdachte met XTC pillen aangehouden
Zaterdagavond rond 23.10 uur is op de Handelseweg een 24-jarige man uit Roermond aangehouden. De man is daar gecontroleerd toen hij het uitgaanscentrum binnen wilde gaan. De bij hem aangetroffen 5 XTC pillen zijn inbeslaggenomen. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Verdachte aangehouden
Zondagmorgen om 3.15 uur is in het uitgaanscentrum op de Handelseweg een 20-jarige man uit Helmond door een beveiligingsmedewerker aangehouden. De verdachte had een ontzegging voor het uitgaanscentrum. De verdachte is voor verhoor overbracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Gemert Bakel: Aanrijding met gewonde
Zondagmorgen rond 1.30 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Lodderdijk een 22-jarige bromfietser uit Bakel gewond. Hij reed daar richting rotonde en had niet voortdurend zijn bromfiets onder controle. De Bakelnaar kwam ten val. Hij raakte gewond aan zijn hoofd. Voor behandeling daarvan is hij overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.