Politiebericht Eindhoven e.o. 15-07-2001
2e Persbericht zondag 15 juli 2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zondagmorgen rond 3.35 uur is een 19-jarige bromfietser uit Eindhoven aangehouden. Hij negeerde op de Dommelstraat een stopteken en reed door. Gekomen op de Raiffeisenstraat zag de politiesurveillance dat de bijrijder van de bromfiets sprong en wegrende. De bromfiet-ser reed door. Hij kon na een korte achtervolging op het Stratumseind worden aangehouden. Voor verhoor is verdachte overgebracht naar het politiebureau. Zijn bromfiets is voor nader technisch onderzoek uit het verkeer genomen. Tegen verdachte wordt proces-verbaal opge-maakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zondagmorgen rond 3.05 uur is op de Dommelstraat een 23-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een politiesurveillance zag dat hij daar in een portiek van een restaurant tegen een deur hing. Tegen verdachte is proces-verbaal.

Eindhoven: Mishandeling
Zondagmorgen rond 0.15 uur is op de Wal een 19-jarige man uit Eindhoven mishandeld. Hij liep daar met zijn vriendin richting Stadhuisplein. Twee onbekende jongens gingen voor hen staan en sneden de pas af. De Eindhovenaar en zijn vriendin liepen snel door. Direct daarop greep een van de jongens de Eindhovenaar vast, sloeg en schopte hem. De andere greep zijn vriendin vast en schopte haar. De slachtoffers wisten weg te komen, doch werden even later ingehaald door die jongens. Een van die jongens pakte de Eindhovenaar vast. Hij sloeg en schopte de Eindhovenaar meerdere malen. Het slachtoffer probeerde weg te komen, wat niet gelukte. Van de omstanders kreeg de Eindhovenaar geen hulp. Een van hen riep: politie. Onmiddellijk daarop liepen de jongens snel weg. Het slachtoffer liep diverse blauwe plekken, een hoofdwond en meerdere zwelling aan het gezicht op.

Valkenswaard: Verdachte aanranding aangehouden
Zondagmorgen om 2.00 uur is op de Luikerweg een 24-jarige man uit Zaandam aange-houden. Even daarvoor had hij in een horecagelegenheid aan de Luikerweg een 22-jarige vrouw uit Valkenswaard aangerand. Toen zij daar naar het toilet liep betastte de man haar onzedelijk. Zij waarschuwde enkele vrienden, die de Zaandammer wilden pakken. Een portier kwam tussen beide en zette de Zaandammer buiten. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Deurne: Diefstal auto
Tussen zaterdagavond 19.30 en zondagmorgen 1.40 uur is vanaf het Haageind een witte bus, Mercedes Benz, 410D, kenteken VF-JR-01, gestolen.

Geldrop: Diefstal bromfiets
Zondag tussen 2.00 en 8.00 uur is uit een afgesloten tuin van een woning aan de Beneden Beekloop een afgesloten rode bromfietsscooter, Gilera Runner, DFB688, gestolen. Toegang tot de tuin is verkregen na het openbreken van de poort.