Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zondag
16:40 zondag 15 juli 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Vervolgbericht dodelijk ongeval

BORGER. Het in de berichten van zaterdag gemelde dodelijk ongeval vond plaats op de rotonde in de Hoofdstraat met de De Weme in Borger. Bij dit ongeval kwam de 71 jr. Hendrik Slagter uit Garijp om het leven. Zijn 67 jr. echtgenote raakte gewond en werd opgenomen in het ziekenhuis in Emmen. De man bestuurde de auto. Volgens getuigen is hij met onverminderde (en vrij hoge) snelheid de rotonde opgereden. Hij reed vervolgens gedeeltelijk over het middenstuk waarbij een boom omver werd gereden. De auto reed de rotonde weer af, reed via de berm en het fietspad een wandelgebied in en kwam tot stilstand tegen een metalen pilaar van een winkel.


*
Auto-inbraken

MEPPEL. Zaterdag werd in Meppel ingebroken in twee geparkeerde autos. De autos stonden op de Markstraat en de Kromme Elleboog. Bij beide autos werd een ruitje ingeslagen en werd de radardetector gestolen.

HOOGHALEN. Op een parkeerplaats aan de Hof van Halenweg in Hooghalen zijn in de nacht van zaterdag op zondag o.a. een radio en meerdere Cds uit een auto gestolen. Van de auto werd een ruitje vernield.


*
Bromfietser met drank op

MEPPEL. De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag op de Burgemeester Knopperslaan in Meppel een 19 jr. bromfietser uit die plaats aan. De man reed zonder helm. Bovendien had hij gedronken. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van 1 promille. Met een dagvaarding voor het rijden onder invloed en een bekeuring voor het rijden zonder helm verliet hij het politiebureau.


*
Agressieve dief

PATERSWOLDE. Een 17 jr. jongen uit Groningen werd zaterdagavond aangehouden door personeel van een supermarkt. De jongeman had bij het verlaten van de winkel de snorfiets van een 16 jr. meisje uit Eelde gestolen. Het personeel zag dit en zette per auto de achtervolging in. Op een camping in de omgeving werd de dief aangehouden. Teruggebracht naar de winkel werd de dief agressief en probeerde te vluchten. Bij de schermutselingen die hierdoor ontstonden brak een 31 jr. man uit Eelde zijn jukbeen. De gewaarschuwde politie nam hem mee naar het politiebureau. Na het afleggen van ene verklaring werd hij op vrije voeten gesteld.


*
Inbraken via de voordeur

MEPPEL. In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Meppel ingebroken in vier woningen. Bij een vijfde woning bleef het bij een poging doordat de bewoners wakker werden. De inbraken vonden plaats aan de Cornelis Houtmanstraat, (3x) en de Treubstraat. De poging vond plaats in de Schaepmansingel. In alle gevallen kwam de dief binnen door via de brievenbus met een haakje of iets dergelijks het slot te openen. Dit is te voorkomen als men de deur op het nachtslot doet. Dat was hier dus niet het geval. De buit bestond uit geld en wat sieraden.


*
Inbraak in school

ASSEN. In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een school aan de Vredeveldseweg in Assen. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit de school werden meerdere computers gestolen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe