Politiebericht Venlo 15-07-2001
Mediaberichten 15 juli (15.50 uur)

TEGELEN Gewelddadige GSM beroving

TEGELEN Een 18-jarige man uit Tegelen is zaterdagmiddag rond 14.30 uur onder bedreiging van een mes van zijn GSM beroofd. De man stond op De Drink onder het viaduct te schuilen op het moment dat een onbekende man op hem af kwam lopen en om een sigaret vroeg. Nadat het slachtoffer de sigaret had gegeven, wilde hij zijn vriend gaan bellen. De man vraagt of hij de telefoon mag hebben en pakt even later een mes waarmee hij het slachtoffer bedreigd. De Tegelenaar geeft zijn GSM af en de man vlucht ermee weg in de richting van de Calvariestraat. Het betreft een 25-30 jaar oude man, ca. 1.70 m. lang, normaal postuur, onverzorgd uiterlijk met een stoppelbaard en licht getinte huidskleur. Hij droeg een zwarte halflange kapotte lederen jas, een smerige zwarte spijkerbroek en een bruine muts. De politie vraagt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van de basiseenheid Tegelen, telefoonnummer 0900 88 44 (30 cent/0,14 per minuut).

VENLO Gewelddadige beroving

VENLO Een 19-jarige man uit Utrecht is zondagmorgen rond 11.50 uur door twee jongens van Noord-Afrikaanse afkomst onder bedreiging van een mes beroofd van zijn GSM, geld, ringen en een halsketting. De man stond bij de fietsenstalling op het Stationsplein te wachten toen hij werd aangesproken door het tweetal die hem om geld vroeg. Omdat hij dit niet gaf, vroegen zij naar zijn GSM. Hij werd daarop vastgepakt en met een mes bedreigd. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie van de basiseenheid Venlo-Centrum telefoonnummer 0900- 88 44 (30 cent/0,14 per minuut).

HEEL Twee broers aangehouden

HEEL Twee broers van 41 en 43 jaar uit Heel zijn zaterdagavond naar aanleiding van een melding door de politie aangehouden in de woning van de 41-jarige. De 41-jarige man is aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw en zoon. Zijn broer is aangehouden voor het belemmeren van deze aanhouding door tussen zijn broer en de politieagenten in te gaan staan. Het tweetal dat had gedronken, is overmeesterd en geboeid naar het politiebureau gebracht waar zij voor verder verhoor zijn ingesloten.

VENRAY Vernieler aangehouden

VENRAY Een 44-jarige man uit Venray is zondagmorgen rond 3.00 uur in dronken toestand aangehouden in een horecagelegenheid aan de Kempweg op verdenking van vernieling van een ruit van een deur. Aanleiding voor de vernieling was het feit dat hij bij sluiting de horecagelegenheid niet wilde verlaten. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht. De man is in de loop van zondag in vrijheid gesteld.

MEERLO Caravanbrand

MEERLO In de nacht van zaterdag op zondag is een caravan uitgebrand die stond gestald op de oprit van een woning aan de Hoofdstraat. De caravan is eigendom van een 53-jarige man uit Meerlo. Rond vier uur rook de eigenaar een vreemde lucht en zag toen dat een wiel van de caravan in brand stond. In korte tijd vatte de hele caravan vlam. Ook de rolluiken van de woning van de buren raakten hierbij beschadigd. De brandweer wist de brand te blussen. De technische recherche van de politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Over de omvang van de schade is op dit moment nog niets bekend.