Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Twee keer champagne voor Herman Buurman in Dutch Supercar Challenge

Assen, 15 juli 2001. Op het TT Circuit Assen zijn de zesde en zevende race van de Dutch Supercar Challenge verreden tijdens de RSG Racing Days. De races duurden elk 65 minuten. De beide races werden gewonnen door Herman Buurman en zijn Marcos Mantis.

In de tijdtraining was de equipe Peter van der Kolk / Cor Euser (Marcos Mantis) de snelste in het 44 auto's tellende veld. Toon van de Haterd volgde, voor Hans Ambaum (beiden Marcos Mantis) en René Snel (Porsche 911). Euser en Van der Kolk konden hun goede startpositie niet verzilveren; na 26 minuten maakte Euser een zeldzame fout en gleed naast de baan. "Ik denk dat ik op een oliespoor of op koelwater terechtkwam", zocht de routinier naar een verklaring.

Aanvankelijk werd René Snel na 65 minuten racen als winnaar gehuldigd, maar hij werd later gediskwalificeerd vanwege inhalen terwijl de gele vlag werd gezwaaid. De zege ging hierdoor naar Herman Buurman met zijn Marcos Mantis. De tweede race stond in het teken van een fel duel om de zege tussen Herman Buurman, de achteraan gestarte (!) equipe Cor Euser / Peter van der Kolk en Toon van de Haterd. In de laatste ronde viel Van de Haterd uit. "Ik denk dat het differentieel is vastgelopen", aldus de onfortuinlijke coureur. Hans Ambaum (Marcos Mantis) werd hierdoor derde algemeen. Herman Buurman won wederom, dit keer voor Euser / Van der Kolk.
De Dutch Supercar Challenge telt vijf klassen, waaronder de klasse Sport II. In deze klasse rijden auto's als de Renault 5 GT Turbo, de Citroën Saxo VTS en de BMW 325i. In de training was Nico Been de snelste met zijn Renault 5 GT Turbo, voor zijn teamgenoot en klassementsaanvoerder Dirk-Jan Hofmans met een identieke auto. In de eerste race moest Been zijn auto al na een kwart van de wedstrijd langs de kant van de baan parkeren, een situatie waar Dirk-Jan Hofmans van profiteerde. Hij won de race, op een ronde gevolgd door Jan-Jaap van Dalen (BMW 325i) en Esto van de Steeg / Marina Weseman (BMW).

In de tweede race kon Nico Been zich revancheren voor de eerste race, hij kwam als winnaar over de streep. Hofmans volgde dit keer als tweede, voor Van de Steeg / Weseman.

De Dutch Supercar Challenge wordt dit seizoen ondersteund door de klassesponsors Dunlop, Ooperon (telecommunicatie) en Cee-Kay TV.