Horses of the DutchGroot Concours Hippique LR De Woudruiters
Na alle problemen rond de MKZ-crisis waardoor vrijwel alle concoursen moesten worden afgelast, is nu het zomerseizoen voor de beoefenaars van de paardensport dan toch eindelijk van start gegaan. Eén van de grootste en meest afwisselende wedstrijden is het concours hippique van de Landelijke Rijvereniging De Woudruiters uit Wehl. Dit concours vindt plaats op zondag 15 juli a.s. Op het terrein aan de Doetinchemseweg te Loerbeek komen vanaf 's ochtends 9.00 uur meer dan 600 combinaties aan de start. Zij strijden om de hoogste eer in de dressuur - zowel individiueel als in de afdelingsdressuur - en in de springrubrieken. Deze wedstrijd telt mee voor het Kampioenschap van de Kring De Lijmers en is tevens een selectie voor deelname aan de Gewestelijke Kampioenschappen. De resultaten behaald tijdens dit concours tellen mee voor de hippische competitie van het Gelders Dagblad.

Parcoursbouwer Chris van Gelder uit Beneden-Leeuwen, afgelopen week assistent-parcoursbouwer tijdens het Europees Kampioenschap voor springruiters te Arnhem, zal garant staan voor goede en faire parcoursen, die bovendien spannende wedstrijden zullen opleveren. Naast de gehele regionale springtop zal onder anderen ook Rob Ehrens tijdens het concours hippique van de Woudruiters aan de start komen. Het middagprogramma begint om 13.30 uur. Dan komen ook de menners in actie tijdens de aangespannen rubrieken dressuur en vaardigheid.

Op maandagavond 16 juli zal op hetzelfde wedstrijdterrein de traditionele vereningingswedstrijd plaatsvinden, waarbij een tiental rijverenigingen uit de regio de strijd met elkaar aan zal binden. Tevens vindt er die avond een dressuurselectiewedstrijd plaats voor pony's. De aanvang is 18.00 uur.

Alle informatie over het concours hippique is ook te vinden op internet: www.dewoudruiters.nl©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer