Ingezonden persbericht


Nijmegen, 16 juli 2001

P E R S B E R I C H T

4-daagse.nl, de perfecte voorbereiding

De 85ste Internationale vierdaagse van Nijmegen komt er aan. De deelnemers moeten alle dagen uitlopen, om de medaille in ontvangst te nemen. Voor sommige "elk jaar weer", voor anderen "eens maar nooit meer". De 4-daagse vraagt veel van zijn deelnemers. 4-daagse.nl, de officieuze site van de internationale vierdaagse, biedt de wandelaars een perfecte voorbereiding op wat komen gaat.

Ongeveer 40.000 mensen worden verwacht op dinsdag 17 juli 2001. 4 Dagen lang moeten de deelnemers elke dag 30, 40 of 50 km lopen. Vanaf zaterdag 14 juli 2001 barsten de zomerfeesten los die zo'n 1,1 miljoen mensen naar Nijmegen zullen trekken. Met natuurlijk de vrijdag, de laatste dag, als hoogtepunt. 4-daagse.nl biedt de wandelaar, maar ook de 4-daagsefeestvierders en het thuisfront alle informatie omtrent deze 4-daagse.

4-daagse.nl
Het meest recente 4-daagsenieuws is te lezen op deze site. De routes van de mars, tips en ervaringen van de ervaren lopers zijn altijd handig om ter voorbereiding even gelezen te hebben. Tevens kunnen de ervaren lopers hun loopmaatje die ze uit het oog verloren zijn weer terugvinden op de site. Een slaapplaats is ook zo geregeld en voor diegene die toch liever heen en weer reist, heeft zo zijn reis geplant via de uitgebreide dienstregelingen van het openbaar vervoer.

Rol van bezoekers
De bezoekers van 4-daagse.nl hebben een interactieve rol. Men streeft ernaar om alle bezoekers een participerende rol te laten innemen binnen de site. In het forum kan men informatie uitwisselen en discussiëren. De 'Poll' peilt de mening van de bezoekers op uiteenlopende onderwerpen, zoals 'zou het de wandelvreugde ten goede komen wanneer de 4-daagse routes jaarlijks veranderen?'

Initiatief
Op maandag 18 juni is 4-daagse.nl officieel geopend. De oprichters, Peter Geurts en Raoul Heijsen, hebben de site geheel in teken gezet van de Nijmeegse 4-daagse en de 4-daagsefeesten. Voor de wandelaars de perfecte voorbereiding, voor de feestvierders een leuke handige site. De laatste jaren hebben 4-daagse radio en TV reeds de show gestolen. Internet ontbrak nog, deze 'niche' willen de oprichters opvullen met www.4-daagse.nl.