Politiebericht Friesland: Friesland 16-07-2001
Politieberichten van 16/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Terherne: inbraak café
Maandag omstreeks 05.50 uur kwam er een melding binnen dat de eigenaar van een café aan de Buorren twee inbrekers had overlopen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Terherne, zag, nadat hij was opgestaan, dat de achterdeur van het café openstond. Hij ging op onderzoek uit en trof in de gang twee mannen aan, die er vandoor gingen. Het gelukte de eigenaar één man, een 26-jarige inwoner van Sneek, vast te pakken en aan te houden. De andere verdachte werd, ondank een uitgebreide zoekactie, niet meer aangetroffen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Wolvega: diefstal aanhangwagen
Tijdens de vakantie van de bewoner werd vanuit de carport naast een woning aan de Lavendelheide een aanhangwagen weggenomen. De aanhangwagen, 1.5 x 2.0 meter, kleur groen, was voorzien van een marmoleum vloer. De eigenaar, een 32-jarige inwoner van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Ruigehuizen: dodelijke aanrijding
Het slachtoffer dat bij de aanrijding op de Ruigahuisterweg op zondag omstreeks 02.30 uur het leven verloor, was genaamd: Piotr Spoltysiak, oud 22 jaar uit Heerenveen. Zie ook de politieberichten van 14/7 (13.00 uur) t/m 15/7 (13.00 uur).

Terschelling: aanrijding licht gewonde
Zondag omstreeks 15.40 uur vond op het fietspad van de Duinweg tussen Halfweg en Hee een eenzijdig ongeval plaats. Een fietser, een 43-jarige inwoner van Groningen, maakte ruimte voor een aantal fietsers, die uit tegenovergestelde richting naderden. Naast het fietspad kwam hij in een gat terecht en sloeg vervolgens over de kop. De man raakte gewond aan zijn kin en linkerhand en werd overgebracht naar de dienstdoende huisarts op het eiland.

Marssum: snelheid
Zondag omstreeks 16.20 uur werd op de Rijksweg A 31 onder Marrsum een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. Aldaar is een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur van kracht. Deze bestuurder, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, reed met een snelheid van 179 kilometer per uur. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Oosterwolde: inbraak container
Afgelopen weekend werd ingebroken in een container die stond op de voormalige vuilstortplaats `Weperpolder`. De container werd opengebroken. De container is eigendom van een firma uit Amsterdam. Uit de container weren 4 slijptollen, een jerrycan, 4 tangen, 9 rollen draad, een decoupeerzaag en twee stroomkabels weggenomen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. Een medewerker van het bedrijf, een 58-jarige inwoner van Amsterdam, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272