Carros

Aangepaste Ford met gratis automaat

(17 juli 2001)

Mensen met een handicap die een aangepaste auto van Ford willen aanschaffen, krijgen van Ford Nederland gratis een automatische transmissie in die auto.

Tijdens de AutoRAl presenteerde Ford een aangepaste Ford Focus. Deze auto werd geïntroduceerd door het gehandicapte fotomodel Annemarie Postma. Ze is bekend door een nietsverhullende fotoreportage in 'Playboy en schrijft een column voor het Algemeen Dagblad. Ze is 'ambassadrice aangepast vervoer' voor Ford, omdat zowel Ford Motor Company als zijzelf van mening zijn dat een auto een eerste levensbehoefte is voor een gehandicapte.

Voor dit promotiewerk rijdt Postma sinds kort in een aangepaste Ford Focus wagon. Bij Ford Nederland gaat zij dealers en verkopers via de Ford Academy meer begrip bijbrengen voor de wensen en behoeften van mensen met een handicap.

Ik ga dealerpersoneel informeren over hoe ze het beste met gehandicapten kunnen omgaan", aldus Postma. "Het is belangrijk om vragen te stellen en er zo achter te komen welke aanpassingen nodig zijn aan de auto. Op het rijbewijs van iedere gehandicapte staan codes die een bepaalde gewenste aanpassing aangeven. Aan de hand van deze codes kun je de auto perfect opbouwen. Ik denk dat dit heel belangrijk is voor het imago van Ford; niet eens vanwege de verkoopaantallen, maar vooral omdat Ford laat zien dat het mensen met een handicap serieus neemt.

Ford Motor Company heeft als mondiaal beleid zich ten doel gesteld om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappelijke kansen en levensvreugde van minderheiden van alle categorieën. Voor mensen met een functiebeperking is zelfstandige mobiliteit het verschil tussen een actief, zelfstandig leven en een afhankelijk leven achter de geraniums.