Politiebericht Flevoland: District Zuid 17-07-2001 Dagelijkse Pesberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Fietser gevallen
ALMERE Een 78-jarige vrouw uit Hilversum is maandagmiddag op de IJmeerdijk met de fiets ten val gekomen. De vrouw is kennelijk met haar voorwiel in een gat in het fietspad gekomen. Ambulancepersoneel heeft haar met onbekend letsel overgebracht naar het Streekziekenhuis in Hilversum.

Aanrijding auto en bromfiets
ALMERE Maandagavond is een 16-jarige bromfietser uit Almere licht gewond geraakt na een aanrijding. Een 42-jarige automobilist uit Almere had hem bij de Junistraat kennelijk geen voorrang verleend. De jongen is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis, maar mocht na behandeling weer naar huis.

Aanhouding na openlijke geweldpleging
ALMERE De politie heeft maandagavond een 20-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen een persoon. Hij zou samen met 2 dames aan de Steenwijkerstraat een 21-jarige vrouw uit Almere te hebben mishandeld. De man is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De aanleiding zou liggen in de relationele sfeer.

Rijden onder invloed
ALMERE Maandagnacht is dankzij een oplettende taxichauffeur op de Muntmeesterhof een 42-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. De taxichauffeur zag de man slingerend over de weg rijden en belde de politie. De man blies op het politiebureau 405 ug/l (0,92 promille). Hij is met een rijverbod van 3 uur weer heengezonden.