Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.05uur
Gewonden bij aanrijding

NIEUWEGEIN Op maandag 16 juli heeft een aanrijding tussen twee auto`s plaatsgevonden. Twee betrokkenen zijn naar het ziekehuis vervoerd.

Rond acht uur in de avond reed een 20-jarige automobilist uit IJsselstein vanaf de Galecopperlaan linksaf de Batauweg op. Op de Batauweg is de rijbaan voor het hem tegemoetkomende verkeer door een wegafzetting afgesloten. Een 48-jarige automobilist uit Harmelen reed over de Batauweg en stuitte op de op zijn rijbaan geplaatste wegafzetting. Daarom keerde hij zijn auto, waarbij hij op de rijbaan waar de 20-jarige automobilist reed, terechtkwam. Door de wegafzetting zagen de beide automobilisten elkaar pas op het laatste moment. De IJsselsteiner remde nog, maar kon een aanrijding niet voorkomen.

Bij de IJsselsteiner zaten twee meisjes van 15 en 19 jaar in de auto. Zij zijn ter observatie per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht vervoerd. Beiden klaagden over pijn in hun nek en borst. Een 23-jarige man die bij de man uit Harmelen in de auto zat, had een vermoedelijk zwaar gekneusde of gebroken vinger. Hij zou zichzelf onder doktersbehandeling stellen.

Zelfredzame jeugd

NIEUWEGEIN Op maandagavond 16 juli, rond tien uur, kreeg de politie een melding dat jongelui op de Agnesgaarde een prullenbak aan het vernielen waren.

Ter plaatse troffen politiemensen vier jongens aan. Zij bleken een beschadigde prullenbak uit de sloot te hebben gevist en waren nu bezig met het deksel recht te slaan, zodat de prullenbak weer gewoon dicht kon. Zij hadden de gemeente al meerdere malen gevraagd of er prullenbakken op het plein konden worden opgehangen. Dat was tot op heden niet gebeurd. Nu hadden zij deze prullenbak gevonden. Met een ketting en een slot hingen zij de gerepareerde prullenbak aan een hek. Ze hadden die avond al een halve vuilniszak vol met vuil op het plein opgeveegd. Zij uitte de hoop dat de Gemeente de prullenbak regelmatig zou komen legen. Mocht dat niet gebeuren dan zouden zij het zelf doen.