Politiebericht Eindhoven e.o. 17-07-2001

1e Persbericht 17 juli 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van bedreiging en vernieling aangehouden Op de Zijpendaal is maandagavond rond 19.45 uur een 27-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van zijn 30-jarige ex-vriendin en het vernielen van de auto van de zus van zijn ex kort daarvoor op de Zijpendaal. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Duo in gestolen auto aangehouden
Na een achtervolging kon de politie maandagavond rond 21.45 uur op de Juliusstraat een 42-jarige man en een 33-jarige vrouw, beiden uit Geldrop, aanhouden. De twee verdachten reden in een auto die in de nacht van 3 op 4 juli op de Hoogstraat gestolen was. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man biedt gestolen fiets aan
Op de Van Egmandstraat is maandagavond rond 21.00 uur een 28-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het aanbieden van een gestolen fiets aan bewoners van een pand aan de Catharinastraat en aan de Oranjestraat. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Floralaan West is dinsdagochtend rond 4.30 uur een 32-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het rijden met een slok te veel op. De man weigerde echter elke medewerking. Hierop kreeg hij een rijverbod van 12 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van diefstal uit auto aangehouden Nadat de politie een melding kreeg van een inbraak in een auto op het parkeerterrein Ekkersrijt stelde zij een onderzoek in. Op het Belgiëplein kon vervolgens een 25-jarige verdachte Eindhovenaar worden aangehouden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Cortenbachstraat zijn maandagmiddag tussen 15.15 en 17.30 uur 597 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 30 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u.

Op de President Rooseveltlaan zijn maandagavond tussen 20.00 en 21.30 uur 473 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 52 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 98 km/u.

Gemert: Verdachten met afzetpaal, bierglazen en asbakken aangehouden De politie zag dinsdagochtend rond 00.45 uur op de Vondellaan twee jongens met een afzetpaal van de Gemeente lopen. Bij controle bleken zij naast de afzetpaal bierglazen en asbakken bij zich te hebben. Hierop zijn beide 17-jarige verdachten uit Gemert en Boekel aangehouden. De bierglazen en de asbakken werden meegenomen vanuit een tweetal horecagelegenheden in Gemert kort daarvoor. Beiden zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Leende: Verdachte schennispleger aangehouden
Op de Valkenswaardseweg op een speelweide is maandagavond rond 22.00 uur een 37-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij wordt verdacht van schennispleging ten opzichte van twee vrouwen uit Horst en Heeze (leeftijd onbekend) op de speelweide. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Nuenen: Eigenaar betrapt fietsendief op heterdaad Een 29-jarige man uit Geldrop betrapte maandagavond rond 23.30 uur een 41-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats op het stelen van zijn fiets. De eigenaar was op weg naar de fietsenstalling op een bedrijfsterrein. Onderweg kwam hij de verdachte tegen met zijn fiets aan de hand. Hierop heeft de eigenaar de man aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Reusel: Tuinmeubels gestolen
Vanaf een terras aan de achterkant van een woning aan de Sleutelstraat zijn tussen maandagavond 23.00 uur en dinsdagochtend 7.00 uur vier kunststof tuinstoelen en een tuintafel gestolen.

Veldhoven: Onder invloed
Op de Meerveldhovenseweg is dinsdagochtend rond 00.20 uur een 33-jarige automobilist uit Veldhoven met een slok te veel op betrapt. Een ademanalyse wees een promillage van 0,75 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.