Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Coffeeshop week dicht
17-7-2001. Gisteren heeft de politie een coffeeshopeigenaar uit de binnenstad een bestuurlijke maatregel aangezegd. Het etablissement, dat onder het softdruggedoogbeleid valt, mag niet open zijn in de week van 30 juli tot 5 augustus. De maatregel is genomen omdat de coffeeshop zich niet hield aan de maximaal toegestane handelsvoorraad van 500 gram softdrugs. Bij een controle van het HIT-team van half juni bleek ruim 770 gram softdrugs in voorraad te zijn.



Automobilist van de weg
17-7-2001. In de Vijzelstraat is maandag een 25-jarige automobilist aangehouden die geen rijbewijs had en om onder de zaak uit te komen een valse naam opgaf. Toen aan het licht kwam hoe hij echt heette, werd ook duidelijk dat de man in het Opsporingsregister stond. Hij moest nog 87 dagen zitten en wordt overgedragen aan het parket Amsterdam. Daarnaast wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, rijden zonder APK-keuring en het opgeven van een valse naam.



Dode bij arbeidsongeval
16-7-2001. Vanmorgen rond half twaalf deed zich bij IJburg een arbeidsongeval voor waarbij een 19-jarige vrachtwagenchauffeur het leven liet. De vrachtwagen was geladen met 7 meter lange stalen beschoeiïngsplaten die elk rond de 1.000 kilo wegen. Toen de chauffeur de spanband losmaakte waarmee de platen waren verankerd, kieperde één van de platen uit de vrachtwagen en trof het slachtoffer. Hij overleed ter plaatse. Het medisch helitraumateam landde ter plaatse, maar hoefde niet op treden. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.



Arrestatie na steekpartij
16-7-2001. Zondagochtend heeft de politie in metrostation Nieuwmarkt een 29-jarige man aangehouden in verband met zware mishandeling. Hij wordt ervan verdacht een 21-jarige man in zijn zij te hebben gestoken. Het slachtoffer is in een ziekenhuis behandeld. Voor zover nu bekend zou het slachtoffer tegen een paal hebben geürineerd. Toen de latere verdachte daar wat van zei, werd hij van het perron geduwd. Nadat hij weer naar boven was geklauterd escaleerde de zaak tot een steekincident.



Gewond bij arbeidsongeval
16-7-2001. Op de Verrijn Stuartweg is vanmorgen in een bedrijfsruimte een 31-jarige man gewond geraakt bij een arbeidsongeval. Hij werkte vanaf een ijzeren constructie die tot 4 meter boven de grond was opgelift door een vorkheftruck. Toen de werknemer zich verstapte, viel hij en kreeg de ijzeren constructie boven op zich. Het medisch helitraumateam verleende de eerste hulp. Het slachtoffer is vervolgens met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.



Mishandeling Vondelpark
16-7-2001. Vrijdagavond kort na elf uur is in het Vondelpark een 37-jarige Amsterdammer mishandeld. Hij kreeg ruzie met twee andere mannen. Deze sloegen en schopten het slachtoffer dermate dat deze onder andere behoorlijk gewond raakte aan zijn gezicht. De daders gingen er na de mishandeling vandoor. Het slachtoffer werd met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht en opgenomen. Naast diverse bloedende verwondingen, bleek hij ook een zware hersenschudding te hebben opgelopen.
De aanleiding van de problemen is nog niet duidelijk. Getuigen verklaarden later dat er iets was geroepen over geld dat zou zijn verdwenen. De politie zette de Vliegende Brigade in om naar sporen te zoeken.



Verkeerscontroles regio
17-7-2001. Maandag vond tijdens de ochtendspits een snelheidscontrole plaats op de Flierbosdreef. De politie zette 30 hardrijders op de bon. De hoogste score was 93 kilometer per uur. s Middags is een snelheidscontrole gehouden op de IJdoornlaan. Hier moesten 21 hardrijders er aan geloven. De hoogste score hier was 83 kilometer per uur.

Regio
Bij snelheidscontroles in Amstelveen, op de Amsteldijk-Zuid en de Sportlaan, is 12 keer proces-verbaal opgemaakt. De hoogste score van 101 kilometer per uur werd neergezet op de Amsteldijk-Zuid. Maandagmiddag hield de politie een gordelcontrole in de Kwakel (Noord-Zuidroute bij de Drechtdijk). Er werden 14 bonnen uitgedeeld. Betrokkenen krijgen binnenkort een acceptgirokaart met een boete van 90 gulden.



Op de pont mishandeld
16-7-2001. Een 55-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling op het IJveer tussen Amsterdam-Noord en de De Ruijterkade. Ze kreeg zaterdagochtend problemen met twee vrouwen van rond de twintig die te kennen gaven last te hebben van de rook van haar sigaret. Als ze de sigaret niet zou uitmaken, dan zouden ze de sigaret uitdrukken op haar gezicht. Een van de twee vrouwen voegde de daad bij het woord. Het slachtoffer heeft een brandwond in het gezicht. Van de daders ontbreekt ieder spoor.



Beschonken vrouw
17-7-2001. In de Staatsliedenbuurt is vannacht een 21-jarige vrouw aangehouden die zwaar beschonken was. De politie trof haar aan in een portiek. De vrouw gaf te kennen geen hulp te willen en op eigen gelegenheid naar huis te gaan. Toen ze vervolgens met haar fiets een plantsoen inreed, werd ze meegenomen en ingesloten aan een politiebureau.



Laatste eer Brood

16-7-2001. Belangstellenden, pers en politie verzamelden zich vanmiddag vlakbij het Leidseplein voor Paradiso. Daar werd een herdenkingsbijeenkomst gehouden voorafgaand aan de crematie van Herman Brood. De rockmuzikant/schilder overleed vorige week.

Bestrijding overlast
17-7-2001. In het kader van de bestrijding van diverse soorten van overlast in de binnenstad, volgt hier een overzicht van politieactiviteiten van maandag. Surveillerend politiepersoneel deelde 28 keer een verwijderingbevel uit aan personen die drugoverlast veroorzaakten. Betrokkenen moesten voor acht uur de buurt uit. In één geval is een 14-dagenbevel uitgereikt. Het ging om iemand die al meerdere keren een 8-uursbevel had gehad.

De politie maakte 20 keer proces-verbaal op voor zaken als tippelen, openlijk druggebruik, de verkoop van nep-drugs, hinderlijk drankgebruik en het messenverbod. Op de Geldersekade werd een 28-jarige man aangehouden die zich dreigend opstelde tegen een agent die iemand waarschuwde die bier dronk in het daarvoor verboden gebied. De man hield een vinger dreigend voor het gezicht van de politieman en gaf hem vervolgens een tik op zijn kin.



Bankoverval Frederiksplein
16-7-2001. Vanmorgen tegen negenen is een gewapende overval gepleegd op een bank aan het Frederiksplein. Een met een vuurwapen gewapende man bedreigde het personeel en wist geld buit te maken. De dader verdween in een vluchtauto. Er raakte niemand gewond.



Peuk leidt tot brand in café
16-7-2001. Zaterdagochtend rond vijf uur zijn politie en brandweer uitgerukt voor een brand in een café aan de Bloemgracht. Het vuur was snel onder controle. Met name de bar liep schade op. De rest van het café zat vol roet. Bovengelegen verdiepingen liepen roetschade op.

Uit onderzoek van de Technische Recherche kwam naar voren dat de brand vermoedelijk is ontstaan door een smeulende sigarettenpeuk. De brand ontstond een half uur na sluiting van het etablissement. De bewoners van de bovengelegen etages zochten een veilig heenkomen. Een van de verdiepingen werd opengebroken, maar deze bewoners bleken niet thuis. Personeel van de dierenambulance bracht een kat in veiligheid. De bewoners mochten later hun huizen weer in.



Wildkamperen Vliegenbos
17-7-2001. Maandag heeft de politie een einde gemaakt aan het wildkamperen van twee Amerikaanse toeristen. Ze zaten al een paar dagen in een tent in het Vliegenbos. Het onderkomen was verstopt tussen de bosschages. Het tweetal moest de boel inpakken en betaalde een boete.



Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.


Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


De nieuwste vacatures
17-7-2001. Ben je op zoek naar een andere baan? Er zijn bij ons korps diverse mogelijkheden om als politieman of -vrouw aan de slag te gaan. Maar er zijn ook vele andere functies waarvoor we nog mensen zoeken. Op deze site staan meer dan 30 administratief-technische vacatures. Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie. Misschien kunnen wij je binnenkort begroeten als onze nieuwe collega.



Dossier
Cokelijn opgerold door de recherche van bureau Flierbosdreef.

Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.



© Politie Amsterdam-Amstelland