European Commission

IP/01/1002

Brussel, 17 juli 2001

De Commissie keurt de overname van een divisie van Amstelland door CVC goed

De Europese Commissie heeft de voorgenomen overname van de divisie Cementbouw Handel & Industrie van Amstelland B.V. (NL) door de beleggingsgroep CVC goedgekeurd. De transactie zal slechts gevolgen hebben voor de Nederlandse, en in beperkte mate voor de Belgische en Duitse markt voor bouwmaterialen en leidt niet tot een belangrijke overlapping van activiteiten van de beleggingsondernemingen van Cementbouw Handel & Industrie en CVC.

CVC Group is een internationaal actieve particuliere participatiemaatschappij die gevestigd is in de VS (Delaware) en de Kanaaleilanden (Jersey). De overname wordt uitgevoerd door de Nederlandse dochter van CVC, CVC Capital Partners B.V. CVC Group heeft de zeggenschap over verschillende ondernemingen die actief zijn op het gebied van bouwmaterialen en aanverwante goederen en diensten, waaronder Amatek (Australië), Armacell (Duitsland), Bemàrol (Spanje) Formica Corporation (VS), PC Cox (VK) en Wavin (NL).

De divisie Cementbouw Handel & Industrie van Amstelland omvat de volgende subdivisies: Cementbouw Betonmortel BV, Cementbouw Bouwmaterialienhandel BV, Cementbouw Detailhandel BV, Cementbouw Bindmiddelen & Logistiek BV en Cementbouw Industrie BV. De transactie heeft geen gevolgen voor de overige activiteiten van Amstelland, zoals vastgoedbeheer.

De specifieke activiteiten van beide partijen zijn complementair, zowel wat de productmarkten als wat de geografische markten betreft. De transactie geeft derhalve geen aanleiding tot bezwaren vanuit het oogpunt van de mededinging.