Ingezonden persbericht

Persbericht

ZyLAB doneert ZyIMAGE archiveringssysteem aan Rwandese regering

Apparatuur ter waarde van ruim 75.000 Euro voor het opslaan en doorzoeken van de bewijslast van de recente volkerenmoord

Amsterdam, juli 2001 - - ZyLAB Technologies BV, ontwikkelaar van document imaging en full-text retrieval software, heeft een volledig ZyIMAGE archiveringssysteem beschikbaar gesteld aan de Rwandese regering.

"We werken al drie jaar nauw samen met het International Criminal Tribunal (ICTR) van de Verenigde Naties in Rwanda", vertelt Jan Scholtes, directeur van ZyLAB Technologies. "Op dit moment is de Procureur Generaal bezig met de vervolging van de tienduizenden plegers van genocide in Rwanda. Dit is een langdurige en ingewikkelde taak, met name omdat de Rwandezen slechts weinig technische hulpmiddelen tot hun beschikking hebben. Daarom hebben we besloten een volledig operationeel systeem te doneren voor geavanceerde imaging en archivering van documenten."

"We zijn ZyLAB erg dankbaar voor deze gift", zegt Zijne Excellentie Gerald Gahima, de Rwandese Procureur Generaal. "We beschikken over een enorme bewijslast, waarbij scanningmogelijkheden van groot belang zijn voor effectieve verwerking en zoek- en archiveermogelijkheden."

David Akerson van de Amerikaans-Canadese vrijwilligersorganisatie Criminal Justice Resource Center verzorgde een demonstratie van de apparatuur aan de Rwandezen: "Ze waren erg onder de indruk. Ze hebben veel behoefte aan dit systeem aangezien ze op dit moment veel bewijsmateriaal in mappen bewaren, waardoor het lastig is om efficiënt te zoeken. Dit probleem vormt een van de belangrijkste vertragingen in het berechten van de 110.000 verdachten."

"Ik ben ervan overtuigd dat ZyIMAGE de Rwandese justitie zal helpen bij het verwerken, behouden en catalogiseren van de bewijslast, zodat het belang en de details van de genocide in Rwanda bewaard blijven", besluit Scholtes.

ZyLAB Technologies BV, Hoogoorddreef 9, 1101 BA Amsterdam. Tel.: 020 - 69 19 550, fax: 020 - 6965175, e-mail: info@zylab.nl. Website: www.zylab.nl.

ZyLAB
ZyLAB is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. ZyLAB was in 1983 de eerste leverancier die een volledig programma leverde om elektronische documenten op het PC platform op de volledige tekst te kunnen doorzoeken. Sinds 1991 concentreert ZyLAB zich volledig op het maken en leveren van totaaloplossingen om binnen kantoor- en operationele omgevingen snel en eenvoudig zowel papieren- als elektronische documenten te archiveren, zoeken, vinden, organiseren, delen en te reproduceren. Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 600.000 licenties verkocht en heeft het operationele installaties op meer dan 5.000 verschillende sites. ZyLAB heeft diverse kantoren in Europa, de USA en Azië. Alle software van ZyLAB wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie op www.zylab.nl. Voor redactionele informatie:
PB1601
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.