Gemeente Hoogeveen


Het Torentje Het laatste Torentje



18 juli 2001

Inhoud


* Slimme vogels gezocht voor Toekomstprijs *
* Wegen afgesloten voor evenementen *

* Gemeentearchief sluit studiezaal *

* Straten krijgen nieuw asfalt *

* Slopers aan de slag met oude aluminiumfabriek *
* De laatste ringen voor Netty Wildeman *
* Wijkkantoren Buurtbeheer wegens vakantie gesloten *
* Verzoek kwijtschelding belastingen indienen voor einde deze maand
*

* Mededelingen *


* Kapvergunningen Coevorderstraat en Barsweg *
* Rectificatie opslagruimte Hoogeveenseweg *
* Verleende bouwvergunningen *

* Rectificatie bouw- en sloopvergunningen *
Ideeënwedstrijd energie en milieu

Slimme vogels gezocht voor Toekomstprijs

De provincie Drenthe daagt Drentse burgers, bedrijven en instellingen uit om inspirerende ideeën in te zenden voor deelname aan de Nationale Toekomstprijs. Het gaat hierbij om ideeën die op een verrassende manier inhoud weten te geven aan het begrip 'duurzame ontwikkeling'. De provincie Drenthe werkt nauw samen met de Stichting De Nationale Toekomstprijs om inspirerende voorbeelden uit de Drentse samenleving nadrukkelijk onder de aandacht brengen.

Vorig jaar ging de Nationale Toekomstprijs naar het project 'CV-systemen, waterzijdig inregelen moet' van Henk Deinum uit Delfzijl (in de categorie 'burgers'). Hij ontdekte dat tot 50 procent kan worden bespaard op de stookkosten als de radiatoren in een huis, kantoor of bedrijf beter worden afgesteld op de eigen capaciteit van de radiator en de gewenste temperatuur in de kamer.

Deze prijswinnaar en ook andere inzendingen zijn voor velen een inspiratiebron onder het motto 'goed voorbeeld doet goed volgen'.

Website

Kijk op www.toekomstprijs.nl voor alle (bijna 200) inspirerende ideeën van het afgelopen jaar. Al deze ideeën maken u wellicht enthousiast om zelf ook deel te nemen. U kunt uw ideeën tot 15 september opsturen. De prijswinnaars worden op 18 oktober 2001 bekendgemaakt door een deskundige jury, bestaande uit onder andere Jan Terlouw (voorzitter) en de Drentse gedeputeerde Ali Edelenbosch. Voor ieder categorie (burgers, bedrijven en instellingen) is er een hoofdprijs van 25.000 en een bronzen Trofee van de Toekomst.

Speciaal voor de jeugd is er 'De leukste straat is de straat van de toekomst'. De jeugd kan haar creativiteit over de ideale woonomgeving de vrije loop laten gaan in opstel, video, beeld, maquettes of op andere wijze. Inzending van werkstukken is mogelijk tot 10 augustus 2001 met prijzen variërend van 100 tot 2.500 Prijswinnaars worden op 4 september 2001 bekendgemaakt door de voorzitter van de jury Tineke Netelenbos (minister van Verkeer en Waterstaat) tijdens de overhandiging van het Duurzame Koffertje op Duurzame Dinsdag.

Informatiepakket

U kunt uw idee opsturen naar De Nationale Toekomstprijs, postbus 90602, 2509 LP Den Haag. Een informatiepakket (inclusief aanmeldingsformulier) kunt u opvragen via www.toekomstprijs.nl of telefonisch: (070) 441 70 80. U kunt ook bellen met de provincie Drenthe, (0592) 365 265 / 848, of mailen naar Ugo Leever: u.leever@drenthe.nl.


Wegen afgesloten voor evenementen

In verband met de Pulledagen die de komende vijf donderdagen worden gehouden, zijn de volgende wegen op die dagen van 7.00 uur tot 18.00 uur voor het doorgaande verkeer afgesloten: de kruising Hoofdstraat/Raadhuisstraat/Grote Kerkstraat, Jonkheer de Jongestraat vanaf de kruising Kaaplaantje de Schutstraat (beide rijbanen) ter hoogte van Hoofdstraat/Alteveerstraat, Schutstraat/Van Limburg Stirumstraat en Reviusplein/Schutsplein. 's Avonds vinden er Midzomerfeesten plaats op de kruising Raadhuisstraat/Grote Kerkstraat/Hoofdstraat. In verband met dit evenement is deze kruising van 18.00 uur tot 00.30 uur voor het doorgaande verkeer afgesloten. De muziekevenementen duren tot 24.00 uur duren.

Gemeentearchief sluit studiezaal

De studiezaal van het gemeentearchief van Hoogeveen is van maandag 16 tot en met vrijdag 27 juli wegens vakantie gesloten. U bent weer welkom in het archief aan de De Vos van Steenwijklaan vanaf maandag 30 juli. De openingstijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 8.00 tot 12.00 uur en woensdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Straten krijgen nieuw asfalt

De Stuifzandseweg tussen de Middenveldweg en de bebouwde kom van Stuifzand wordt morgen, donderdag 19 juli, voorzien van een nieuwe asfaltlaag. De stremming duurt van 07.00 uur tot in de loop van de middag en geldt voor alle verkeer. Borden geven een omleidingsroute aan.

Op diverse wegen in de gemeente worden nog asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd. Het verkeer ondervindt hiervan hinder. Het asfalteringsprogramma duurt tot en met vrijdag 26 juli. Na de bouwvakvakantie worden nog een paar straten aangepakt.

Slopers aan de slag met oude aluminiumfabriek

De sloop van de voormalige aluminiumfabriek aan de Blankenslaan in het stationsgebied begint rond rond 20 augustus. De verwachting is dat de sloop ongeveer zes weken in beslag neemt.

De bewoners van het Stationsgebied hebben een brief van de gemeente ontvangen waarin het karwei wordt aangekondigd. Vanwege de vakanties is ervoor gekozen de omwonenden alleen schriftelijk te informeren.

Arcadis Planrealisatie en Bork Sloopwerken in Stuifzand zijn verantwoordelijk voor de sloop. Met hen is afgesproken dat de slopers zich tot het uiterste zullen inspannen om overlast door stof en vrachtverkeer te vermijden. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 07.00 en 17.00 uur.

Voor algemene vragen over de sloop kunt u terecht bij de heer Anema, afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente, telefoon 291730. Voor vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer P. de Boer van Arcadis, telefoon 06-27060417.

Wijkkantoren Buurtbeheer wegens vakantie gesloten

Tijdens de zomervakantie zijn verschillende wijkkantoren van Buurtbeheer niet bereikbaar. Hieronder volgt een overzicht per wijkkantoor:

Landelijk Gebied Zuid
(Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Moscou). Het wijkteam is niet bereikbaar van 30 juli tot en met 22 augustus 2001.

Krakeel/Centrum-Oost:
Het wijkteam is niet bereikbaar van 16 juli tot en met 6 augustus 2001. Het spreekuur van de wijkbeheerder begint weer op 20 augustus 2001.

Wolfsbos/Zuid:
Het wijkteam is niet bereikbaar van 23 juli tot en met 10 augustus 2001.

Centrum - West & Venesluis:
Het wijkteam is niet bereikbaar van 16 juli tot en met 27 juli 2001.

De Weide:
Het wijkteam is niet bereikbaar gedurende de gehele maand augustus 2001. Met ingang van 3 september 2001 wordt het politiespreekuur verplaatst van de dinsdagochtend naar de maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur op het wijkkantoor in De Weideblik. De wijkbeheerder is ook aanwezig. De spreekuren van de wijkbeheerder zelf zullen onveranderd van maandag tot en met donderdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur plaatsvinden, eveneens in de Weideblik.

Landelijk Gebied Noord
(Pesse, Fluitenberg, Stuifzand, Nieuweroord en Tiendeveen): Het wijkteam is niet bereikbaar van 16 juli tot en met 10 augustus 2001.
Verzoek kwijtschelding belastingen indienen voor einde deze maand
Als u door financiële omstandigheden niet in staat bent om de gemeentelijke belastingen te betalen, kunt u de gemeente om kwijtschelding vragen. U heeft daarvoor nog tot 31 juli de tijd.

De kwijtschelding geldt voor de onroerende-zaakbelasting, het rioolrecht en de afvalstoffenheffing. Ook de aanvraag voor kwijtschelding van de aanslagen van het waterschap Reest en Wieden moeten bij de gemeente worden ingediend. Het gaat dan om de verontreinigingsheffing en de ingezetenenomslag.

Minimumloon

Bij de beoordeling van een aanvraag houdt de gemeente rekening met het inkomen per maand (inclusief vakantiegeld), de maandelijkse vaste lasten en het vermogen (bijvoorbeeld eigen woning, spaargeld). In het algemeen kunt u kwijtschelding krijgen als uw netto-besteedbaar inkomen rond het minimumloon ligt.

Als u een eigen woning of spaargeld heeft, is kwijtschelding meestal niet mogelijk.

U moet het verzoek binnen drie maanden na dagtekening van de aanslag indienen. Hiervoor kunt u bij het voorlichtingscentrum van de gemeente of de afdeling financiën een formulier afhalen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling financiën, 291291.

Mededelingen

Kapvergunningen Coevorderstraat en Barsweg

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verleend aan:

T. Salomé, Coevorderstraat 65, Noordscheschut voor een wilg en een berk;

L. Jassie, Barsweg 12, Elim voor een wilg en een populier;

Gemotiveerde bezwaren kunnen binnen zes weken na deze publicatie ingediend worden bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen

Rectificatie opslagruimte Hoogeveenseweg

In de publicatie in de Hoogeveensche Courant van 4 juli 2001 over het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan vrijstelling te verlenen aan de heer M. Pekel voor het uitbreiden/wijzigen van de opslagruimte aan de Hoogeveenseweg, tussen de nummers 7 en 9 is abusievelijk "te Fluitenberg" vermeld. Dat moet Hoogeveen zijn.

Verleende bouwvergunningen


* Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs, voor het uitbreiden van het schoolgebouw aan de Korhoenlaan 3;
* G. Kelly, voor het bouwen van een garage en carport aan de Kanaalweg 15;

* J.C. Ansing, voor het bouwen van een berging achter de woning aan de Klijnsmastraat 17;

* J.G. Schonewille, voor het bouwen van een garage aan de Roerdomplaan 87;

* L. Westerhof, voor het bouwen van een tuinhuisje met overkapping aan de Van Leeuwenstraat 21;

* P. Vos, voor het verbouwen van de woning aan het Zuideropgaande 102;

* K. de Vries, voor het uitbreiden van de woning aan De Tippe 5;
* C.H. Westman, voor het bouwen van een garage aan de Bernhardlaan 58;

* J.T. Out, voor het bouwen van een garage/berging en stallen aan het Zwartschaap 23:

* G. Koopman, voor het verbouwen tot zorgboerderij van een boerderij aan de Brandligtsdijk 12.

Rectificatie bouw- en sloopvergunningen

De advertentie in de Hoogeveensche Courant van 11 juli 2001 is abusievelijk gepubliceerd als betreft het toepassing van een vrijstellingsbepaling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen. Het gaat echter om een opsomming van verleende bouwvergunningen en verleende sloopvergunningen.

Nadere informatie over deze verleende bouwvergunningen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Tegen deze verleende bouwvergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

© Copyright Gemeente Hoogeveen