Politiebericht Friesland: Friesland 17-07-2001
Politieberichten van 17/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Oosterwolde: inbraak woningen
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een drietal woningen. Bij alle woningen, respectievelijke staande aan de Prakkenlaan, Pasveer en Poorthof, kwam men binnen door vernieling van het slot van de toegangsdeur. De benedenverdiepingen werden doorzocht. Uit de woning aan de Poorthof werd niets weggenomen. Uit de woningen aan de Prakkenlaan en Pasveer werden geld en bankpasjes meegenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan.

Drachten: diefstal kaas
Afgelopen nacht werd uit een niet afgesloten kantine van een kaasexporteurl aan de Bolder een stuk kaas weggenomen. Terwijl uit de personeelsruimte, die achter de kantine lag drie aangebroken pakjes shag werden meegenomen. Een 38-jarige inwoner van Deinum, medewerker van het bedrijf, heeft aangifte gedaan. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de diefstal was vermoedelijk gepleegd door een 26-jarige inwoner van het Duitse Marsberg. De verdachte reed als chauffeur op een vrachtwagencombinatie en was op het moment aan het lossen bij een bedrijf, dat tegenover dat van de kaasexporteur lag. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd de verdachte in vrijheid gesteld.

Drachten: inbraak auto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Schwarzenberghlaan. Het slot aan de bestuurderszijde werd vernield. Uit de auto werden 12 cd`s weggenomen. De eigenaresse, een 49-jarige inwoonster van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak juwelier
Van maandag op dinsdag werd ingebroken bij een juwelier aan de Nieuweburen. Via verbreking van een bovenlicht kwam men de zaak binnen. Uit de winkel werden een aantal gouden dames- en herenhorloges gestolen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. De eigenaresse, een 52-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: latige vrouw
Vanmorgen omstreeks 11.30 uur maakte een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden stennis in het stadskantoor aan het Oldehoofsterkerkhof. De vrouw wilde geld van haar uitkering hebben en toen dit niet gegeven werd, begon de vrouw te schreeuwen en het personeel te bedreigen. Ondanks een vordering het pand te verlaten, voldeed de vrouw hier niet aan. De vrouw werd daarop aangehouden en is overgebracht naar het bureau. Na het opmaken van een proces-verbaal is de vrouw weer in vrijheid gesteld.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272