Tridion en BEA Systems integreren Tridion DialogServer met BEA Weblogic

Integratie van XML content management en Java applicatieserver biedt klanten grotere flexibiliteit bij het bouwen van web-applicaties

Amsterdam, 17 juli 2001 Tridion, de Europese leverancier van op XML gebaseerde web content management software, en BEA Systems, marktleider op het gebied van e-business infrastructuur-software, maken vandaag de integratie bekend van Tridion DialogServer met BEA Weblogic. De integratie voorziet in de marktvraag naar naadlozose aangeleverde XML content, voor e-commerce- en personalisatie-toepassingen die gebruik maken van het BEA application server platform. Tegelijkertijd heeft Tridion zich ook aangesloten bij BEA s Star Partner Program.

Met de ondersteuning van het BEA Weblogic platform, inclusief de BEA Weblogic Commerce Server en BEA Weblogic Personalisation Server, kan Tridion haar klanten extra flexibiliteit en keus bieden op het gebied van ontwikkeling en toepassing van webapplicaties. Tridion DialogServer s ondersteuning van Java 2 Enterprise Edition (J2EE), wordt gevoegd bij de reeds bestaande ondersteuning van de Microsoft.NET omgeving. Deze toepassing van open platforms biedt klanten de mogelijkheid de applicatie-ontwikkelkosten te verlagen en XML content naadloos te integreren met andere op Java gebaseerde e-business applicaties. Zo kunnen on-line initiatieven sneller gerealiseerd worden.

Tridion DialogServer is een van de weinige op XML gebaseerde content managementsystemen die werkelijk een open en moderne architectuur hebben, met een volledige ondersteuning voor zowel Java als Microsoft.NET , aldus Jouk Pleiter president van Tridion. In veel van Europa s belangrijkste ondernemingen wordt gebruik gemaakt van de infrastructuur-software van marktleider BEA. Door deze intensieve saalliantie samenwerking bieden we nu een goed geïntegreerde end-to-end oplossing, waarmee ondernemingen gemakkelijk XML-content kunnen beheren en integreren met diverse op JAVA-gebaseerde e-business toepassingen .

Content management is een belangrijke component binnen de web-omgeving van elke onderneming. XML zal daarnaast een grote rol blijven spelen in het uitwisselen van content tussen diverse websites, channels en toepassingen zegt Olivier Huck, BEA s vice president of alliances and channels voor EMEA, Azië en de Pacific. Tridion is leider op het gebied van XML-gebaseerde content management, waardoor het een sterke partner voor ons zijnis, en Ze klanten in Europa kan voorzien van een schaalbare, krachtige en complete e-business oplossing .

Over Tridion Dialog Server
Tridion DialogServer is een best of breed web content management oplossing, volledig gebaseerd op de XML standaard. Het structureert efficiënte content-creatie, -management, -opslag en -presentatie over de gehele breedte van de organisatie. Tridion DialogServer is gebouwd op een non-proprietary en op componenten gebaseerde architectuur, wat gemakkelijke integratie met bestaande e-business systemen garandeert, inclusief ERP- en CRM-applicaties en standaard applicatieservers.

Over BEA Weblogic
BEA Weblogic vormt de basis voor veel van de meest geavanceerde e-business applicaties. Het systeem is gebaseerd op een gecertificeerde implementatie van de JAVA 2 Enterprise Edition (J2EE). Als kern van het BEA Weblogic E-Business Platform, speelt BEA Weblogic een wezenlijke rol in deze sterk geïntegreerde, veelomvattende infrastructuur die oplossingen levert voor: e-commerce, personalisatie, campagne management, enterprise integratie, workflow management en business-to-business samenwerking. Van web en wireless-klanten tot Windows, Unix en mainframe servers, BEA Weblogic ondersteunt al deze gecompliceerde onderdelen van een toepassing. Hierdoor kan de klant zich concentreren op het leveren van innovatieve producten en services.

Over Tridion
Tridion is een toonaangevende leverancier van geavanceerde op XML gebaseerde web content management software. Met Tridion s belangrijkste product, Tridion DialogServer, kunnen ondernemingen op een efficiënte en consistente manier content beheren, updaten en hergebruiken over een veelheid van websites en andere online kanalen en business applicaties. Veel bekende multinationals gebruiken Tridion DialogServer als de basis van het hun internet activiteiten, waaronder ADAC, Akzo Nobel, AXA, Blackwell Publishers, Carrefour, GE Access, ING Real Estate, Intergamma, KLM, KPN Telecom, Open University, Puratos, Scania, Smurfit Communications and Wolters Kluwer. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam. Tridion en het heeft daarnaast nog kantoren in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, Stockholm en Zürich.

Over BEA
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is één van de marktleiders op het gebied van e-business infrastructuur software, met wereldwijd meer dan 8.000 klanten, inclusief de meerderheid van de bedrijven uit de Fortune Global 500. BEA en WebLogic zijn twee van de meest vertrouwde namen in de e-business. Bedrijven die het prijswinnende BEA WebLogic E-business Platform gebruiken zijn betrouwbaar, zeer schaalbaar en innovatief. BEA s e-business platform is de standaard voor meer dan 1.300 system integrators, onafhankelijke softwareleveranciers en application service providers (ASPs). Hoofdkantoor is in San Jose, California. Wereldwijd heeft BEA 89 kantoren in 30 landen. Meer informatie kunt u vinden op www.bea.com