Gemeente Wassenaar

Kabelwerkzaamheden Wassenaar Zuid en Noord

Op dit moment zijn er kabelwerkzaamheden gaande die nodig zijn voor de verbetering van de telecommunicatie. Het betreft de aanleg van telecommunicatie verbindingen welke een deel vormen van het landelijk netwerk. Een pakket van buizen en kabels gaat de grond in. Daartoe worden sleuven gegraven en waar nodig kasten geplaatst De interlokale verbindingen bestaan uit 22 buizen, voor glasvezelbekabeling en een aantal bijbehorende kasten. De kabelwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd door de firma Meijsen Ondergrondse infrastructuren en zullen circa 6 weken in beslag nemen. De werkzaamheden beginnen in Wassenaar zuid bij de Landscheidingsweg en eindigen bij de gemeente grens met Katwijk aan de Katwijkseweg. Na de aanleg van de buizen zullen deze in de maanden daarna voorzien worden van de echte glasvezelkabels. Dit zogenaamde "inblazen" geschiedt door middel van het opgraven van de buizen ter plaatse van de inlaat. Het inblazen duurt circa 1 a 2 dagen.

Het tracé is gelegen in de; Landscheidingsweg (over de rijbaan richting Zijdeweg), Zijdeweg (noord-oostkant rijbaan), Wittenburgerweg (parallelweg, aan de kant van de rijbaan), Stoeplaan (westkant voetpad / ruiterpad), Groot Haesebroekseweg (voetpad ter hoogte van huisnr. 56 / voormalige trambaan ruiterpad), Schouwweg (ruiterpad westkant), Storm van ´s Gravensandeweg (fietspad westkant) en de Katwijkseweg (ruiterpad westkant).

Voor vragen of opmerkingen kan een ieder terecht bij mevrouw Jansen van de afdeling Ontwikkeling, telefoon, 51 22 458. Voor vragen over de werkzaamheden zelf kan gebeld worden met de heer N. van der Neut, afdeling Civiel Onderhoud, telefoon, 51 22 267. Een E-mail sturen kan ook: gemeente@wassenaar.nl