ICT Automatisering NV

Barendrecht, 17 juli 2001

ICT SLUIT EERSTE HALFJAAR NAAR VERWACHTING AF, STELT JAARVERWACHTING 2001 BIJ

ICT Automatisering N.V. (ICT) meldt dat de nettowinst over het eerste halfjaar 2001 naar verwachting rond EUR 7,4 miljoen zal uitkomen, wat een stijging van 22% betekent ten opzichte van de nettowinst over het eerste halfjaar van 2000 (EUR 6,1 miljoen). Ondanks dat het eerste halfjaar naar verwachting is afgesloten, zijn de effecten van de verslechterde marktomstandigheden ook voor ICT in toenemende mate merkbaar. Het derde kwartaal is teleurstellend ingezet en de verwachting voor het vierde kwartaal is eveneens zwak. ICT stelt haar verwachting voor het gehele jaar 2001 bij van een toename van de nettowinst met ten minste 20% naar een nettowinst die lager zal zijn dan de nettowinst over het gehele jaar 2000 (EUR 13,4 miljoen). ICT zal op 7 september 2001 in haar halfjaarbericht de winstverwachting verder concretiseren.

Zoals ICT op 23 mei in haar persbericht al aangaf, wordt ook ICT geconfronteerd met de verslechterde marktomstandigheden. ICT is als strategische partner nauw betrokken bij de R&D processen van haar klanten met lange ontwikkeltijden, waardoor de gevolgen van de slechtere marktomstandigheden zich met een vertraging openbaart. Vertaalde dit zich in het eerste halfjaar voornamelijk in verschuivingen en wijzigingen in de werkzaamheden, nu nopen de aanhoudende slechte marktomstandigheden afnemers ertoe investeringen uit te stellen. Verschillende afnemers hebben reorganisatieplannen aangekondigd, waarbij ook R&D budgetten onder druk komen te staan en geplande investeringen worden heroverwogen.

ICT zal bij de publicatie van de halfjaarcijfers nader ingaan op de gang van zaken bij de verschillende divisies en de bijgestelde winstverwachting voor 2001 concretiseren. ICT zal haar halfjaarcijfers 7 september 2001 voorbeurs bekendmaken.

Profiel ICT
ICT is werkzaam op het terrein van embedded software, telecommunicatie en administratieve automatisering. De activiteiten zijn onderverdeeld in ICT Embedded, ICT Telecom en ICT Office. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Telecom heeft als activiteit technische ontwikkeling die plaatsvindt op de markt voor telecommunicatie software services, systems integration en network management bij het totale ontwerp, de realisatie en het integratieproces. ICT Office richt zich op de technische dienstverlening rond de administratieve en informatieverwerkende processen, gespecialiseerd in multi-tier client server en front-office toepassingen. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit zes vestigingen in Barendrecht, Eindhoven, Deventer, Almere, Maarssen en Groningen.

Voor nadere informatie:
De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering N.V., telefoon: 0180 646 000 Website: www.ict.nl