Newconomy

Newconomy-participatie Urbanbite verkocht aan lastminute.com

Amsterdam, 17 juli 2001

Newconomy N.V. (Euro.NM: NEWY), , maakt bekend dat Urbanbite, de Nederlands/Engelse maaltijd-bestelservice, volledig is overgenomen door lastminute.com, de wereldwijde marktplaats voor lastminute transacties en services. Newconomy hield sinds juni 2000 een belang van 20% in Urbanbite. De overnameovereenkomst bestaat uit een betaling in aandelen lastminute (circa EUR 50.000) en een earn-out regeling.
Urbanbite is opgericht in december 1999 in Londen en biedt klanten de mogelijkheid via het web een maaltijd te bestellen bij een aantal verschillende restaurants. De service is beschikbaar in Londen, Amsterdam, Bristol en Rotterdam. Om de dienst verder uit te breiden, heeft Urbanbite met meerdere potentiële strategische partners gesproken. De overname door lastminute biedt Urbanbite niet alleen de benodigde financiële middelen, maar ook de communicatiekanalen voor massamarketing die nodig zijn om het concept verder uit te bouwen. Urbanbite is een goede aanvulling op het dienstenpakket van lastminute.

Newconomy hield sinds juni 2000 een belang van 20% in Urbanbite. De transactie bestaat uit een betaling van circa EUR 50.000 in aandelen lastminute en een earn-out regeling voor drie jaar. Deze twee componenten vormen in het geheel een boekwinst voor Newconomy. Het exacte bedrag van deze boekwinst valt op dit moment niet te bepalen, onder meer omdat er een lock-up van een jaar is overeengekomen voor de aandelen lastminute.

Voor nadere informatie (