Digitale Gemeente Houten

NS-Reizigers belooft Houten grotere betrokkenheid.

dinsdag 17 juli 2001 - Bron: Gemeente Houten

In een gesprek met wethouder R. Lubberdink (Infrastructuur en Vervoer) heeft directeur E. Lastdrager van NS-Reizigers de garantie gegeven dat op maandag 3 september aanstaande in Houten de oude dienstregeling weer van kracht wordt. Vanaf dat moment vertrekken als vanouds per uur vier treinen richting Utrecht en vier in de richting van Geldermalsen. Verder heeft directeur Lastdrager de gemeente gevraagd om volgend jaar, als opnieuw een tijdelijke zomerdienstregeling mocht worden ingevoerd, vroegtijdig gezamenlijk te bekijken welke treinen zonder al te grote problemen kunnen worden geschrapt.

Aanleiding voor het Houtense gemeentebestuur om met de Nederlandse Spoorwegen in contact te treden, was de verontwaardiging over de aanpassing van de dienstregeling. B&W waren met name ontstemd over de wijze waarop NS het besluit om zon driehonderd treinen per dag te schrappen, naar buiten brachten. Dit is onaangekondigd en zonder enige vorm van overleg gebeurd. Ook het moment van invoeren van de regeling vóór het begin van de zomervakantie in het basisonderwijs in onze regio is volgens het college ongelukkig gekozen. B&W hechten sterk aan een goede ontsluiting via openbaar vervoer van Houten. De komst van de tramverbinding tussen station Houten en Houten-Castellum is hiervan een goed voorbeeld.

NS-Reizigers heeft tegenover wethouder Lubberdink toegegeven bij de communicatie over de zomerdienstregeling steken te hebben laten vallen. Overigens zouden volgens directeur Lastdrager computermodellen aantonen dat een vermindering van het aantal treinen in de praktijk niet tot onoverkomelijke problemen hoeft te leiden.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).