VU ziekenhuis

Amsterdam, 12 juli 2001

Opening nieuw beddenhuis VU medisch centrum

Dinsdag 17 juli aanstaande om 16.00 uur wordt het nieuwe beddenhuis van het VU medisch centrum officieel geopend. De openingshandeling zal worden verricht door Michael van Praag, voorzitter van Ajax. De opening vindt plaats op de kinderafdeling, één van de twee afdelingen die reeds naar de nieuwbouw is verhuisd.

De eerste paal voor de nieuwbouw van het VU medisch centrum werd in juni 1999 geslagen. Het nieuwe beddenhuis bestaat uit twee afzonderlijke torens van elk negen verdiepingen en zal uiteindelijk in 2003 plaats bieden aan alle verpleegafdelingen van het ziekenhuis. De bouwomvang is 30.000 m2, waarvan 11.000 m2 renovatie en 19.000 m2 nieuwbouw. De patiëntenkamers van de nieuwe verpleegafdelingen bieden meer comfort en privacy omdat de afdelingen gescheiden zijn van onder meer artsenkamers en lesruimten. De architect heeft geprobeerd een huiselijke sfeer te creëren. Elke kamer biedt ruimte aan één, twee of maximaal vier patiënten. Een grote verbetering vergeleken met de oude situatie is de aparte douche- en toiletruimte per kamer. Iedere patiënt heeft naast een nachtkastje de beschikking over een kledingkast met daarin een kluisje. Op alle afdelingen is een speciaal ventilatiesysteem, met koelplafonds, dat de temperatuur per kamer regelt. Bij elk bed is een televisie aanwezig die in het plafond is weggewerkt. Op de kinderafdeling is per kamer een extra bed aanwezig zodat ouders bij hun kind kunnen overnachten.

Meer informatie:

Na de opening is er gelegenheid tot een rondleiding over twee verpleegafdelingen die reeds zijn verhuisd naar het nieuwe beddenhuis. Aansluitend vindt een receptie plaats op de eerste bouwlaag. Als u niet in de gelegenheid bent om bij de opening aanwezig te zijn of een rondleiding te volgen, dan kunt u ook op afspraak rondgeleid worden. Voor rondleidingen en meer informatie over dit bericht, kunt u contact opnemen met dienst public relations en voorlichting VU medisch centrum,

Sjon Buijs, telefoon (020) 44 43 444.

© VU medisch centrum 12/07/01

dienst public relations & voorlichting prv@vumc.nl