Internationale Vierdaagse Nijmegen



* In enkele gemeenten waardoor ook de Vierdaagseparcoursen leiden, wordt sinds enige tijd de eikenprocessierups waargenomen. In de periode tussen half mei en juli verliezen deze rupsen brandhaartjes die, in aanraking gekomen met de menselijke huid, jeuk, huiduitslag of irritaties aan ogen of luchtwegen kunnen veroorzaken. Sinds de eerste waarneming van de eikenprocessierups hebben de betrokken gemeentelijke diensten alles in het werk gesteld om de rupsennesten te verwijderen. Sindsdien heeft de parcoursdienst van de Vierdaagse de delen van het parcours waar de eikenprocessierups zou kunnen voorkomen, met zorg gecontroleerd. Deze controle, die waar nodig resulteert in herhaalde schoonmaakacties, wordt tijdens de Vierdaagseweek dagelijks voortgezet.

* Dit jaar neemt mevrouw Annie Berkhout uit Den Haag voor de 65ste maal deel aan de Vierdaagse. Zij is hiermee absoluut recordhoudster.

* Ook dit jaar is het weer mogelijk om met behulp van het loopnummer na te gaan of een deelnemer nog niet is uitgevallen. U kunt dit doen via het de pagina's met het verslag van de Vierdaagse 2001 op deze site.