FC Groningen

Verloren zoon verlaat Heerenveen zonder pijn in zijn hart

Datum: 18-07-2001 Tijd: 23:22

"De missie is geslaagd." Met die woorden leidde een tevreden Hans Nijland woensdag vlak voor middernacht de verrassende aanschaf in van verloren zoon Sander van Gessel. "We zijn lang op zoek geweest naar een linksbenige speler, vooral voor het middenveld, en in Sander hebben we die gevonden."

Hoewel FC Groningen de pijlen afgelopen weken op PSV-er Fuchs had gericht, kwam afgelopen maandag ook Sander van Gessel nadrukkelijk in beeld. "De contouren van Heerenveen werden duidelijk en daarin kreeg Sander een wat andere rol dan verwacht," verklaarde technisch manager Henk Veldmate. De eerste gesprekken met Heerenveen waren maandagavond, en er was een grote bereidwilligheid aan Friese zijde. De eerste contacten met Sander van Gessel en zijn waarnemer Edwin Olde Riekerink waren dinsdag, en 24 uur later waren alle partijen eruit.

Gevoelig
Tot grote vreugde van, niet in de laatste plaats, Sander van Gessel zelf: "Ik heb vorig jaar voor een keus gestaan die niet makkelijk was. Het lag hartstikke gevoelig, vooral bij de supporters, maar ik heb toen toch gemeend de stap te moeten zetten. Ik weet hoe de supporters destijds gereageerd hebben, en ik begrijp dat ook wel. Maar dat is nu allemaal verleden tijd. Nu kom ik terug naar FC Groningen en daar kijk ik naar uit." Verrast door de Groningse interesse was Van Gessel in eerste instantie wel, maar uiteindelijk viel de keus hem niet moeilijk: "Ik ben blij dat FC Groningen me de kans biedt om terug te komen. Vanaf mijn vijftiende heb ik hier gespeeld, en het is sindsdien altijd mijn cluppie geweest. Ik ben nu 24 jaar en ik wil graag voetballen. Bij FC Groningen denk ik dat ik daar meer kans op heb. Ik ben vorig jaar met pijn in mijn hart weggegaan en gelukkig kan ik nu de omgekeerde weg bewandelen. Hoewel ik natuurlijk nu zonder pijn in mijn hart bij Heerenveen wegga."

Zwervend
Van Gessel erkent dat zijn Friese avontuurtje niet helemaal heeft gebracht wat hij vooraf verwachtte. "Ik kijk terug met gemengde gevoelens. Ik heb een aantal onvergetelijke ervaringen opgedaan, zoals vier wedstrijden in de Champions League. Maar het is niet geworden wat ik had gehoopt en verwacht. Na een aantal gesprekken met de trainer van Heerenveen kreeg ik de indruk dat een basisplaats er voor komend seizoen niet inzat. Ik zou wel aan spelen toekomen, maar een beetje zwervend door het elftal. Dat is natuurlijk geen ideale situatie voor mij."

Zeist
Over zijn verwachtingen voor het komende seizoen kan Van Gessel kort zijn. "In de zomerstop, maar ook tijdens het seizoen, heb ik alles goed in de gaten gehouden. Groningen heeft zich goed versterkt. Met Tuhuteru en Krstev heb ik zelf gevoetbald. Met Gabor Torma zat ik een half jaar in Zeist, toen ook hij moest revalideren. Ik heb hem leren kennen als een gretige spits." Over Dwight Lodeweges heeft hij nog niet echt een mening. "Ik ken hem niet persoonlijk, heb pas één gesprek met hem gehad. Maar ik heb er een goed gevoel bij. De komende weken zullen we elkaar wel beter leren kennen."

Bron: Internetredactie FC Groningen