Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-07-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 09. 20 uur
Gewapende overval

UTRECHT Een nog onbekende man heeft woensdagavond even na half zeven een benzinestation aan de Vondellaan in Utrecht overvallen. De man droeg een bivakmuts over zijn hoofd, kwam de zaak binnen en bedreigde de 29-jarige werkneemster met een vuurwapen. De man eiste geld.

De vrouw maakte de kassa open waarna de man met een onbekend geldbedrag de zaak weer is uitgelopen. Op het moment van de overval waren geen klanten in de zaak. Van de overvaller ontbreekt ieder spoor. De politie stelt een nader onderzoek in. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie Marco Pololaan via 0900 8844.

Aanhouding verdachte

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag is aan de Oltmansstraat een 20-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak.

De politie kreeg de melding van een inbraak in de brandgang achter de Oltmansstraat. Getuigen zagen de man rommelen.Toen de politie op onderzoek uitging zag ze dat van een hek een slot geforceerd was. De man is ingesloten en zal nader verhoord worden.

Aanhouding

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag werden aan de Van Rensselaerlaan twee mannen aangehouden (26 en 38 jaar met onbekende woonplaats) die tegen de richting inreden over de Drommedarislaan.

De surveillerende agenten wilden de auto controleren en zette deze aan de kant. Tijdens het onderzoekje zagen de agenten dat in de auto diverse goederen lagen zoals zoals een tv en een paar fietsen. De twee mannen hadden zeer tegenstrijdige verklaringen over de herkomst van de goederen. De twee zijn ingesloten voor nader verhoor.