Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.40 uur
Hennepplantage

NIEUWEGEIN Op woensdag 18 juli is in een woning een hennepplantage aangetroffen.

Rond half negen in de ochtend werd door de politie een onderzoek in een woning aan de Landmansweide ingesteld. Daarbij werd een hennepkwekerij met bijna 400 volgroeide planten en ruim 400 stekjes aangetroffen.

De 54-jarige bewoonster en een 34-jarige vrouw uit Amersfoort, alsmede een 38-jarige man uit Lexmond werden aangehouden. De 34- en 38-jarige waren in de hennepkwekerij aan het werk. Alle planten alsmede de kweekapparatuur zijn in beslag genomen.

Mannen vechten in park

NIEUWEGEIN Op woensdag 18 juli zijn twee mannen met elkaar op de vuist gegaan. Beiden werden aangehouden.

Rond half zes in de middag liet een 59-jarige man uit Nieuwegein zijn honden uit in het park achter het Sint Antoniusziekenhuis aan de Randijk. Op hetzelfde moment reed een 24-jarige man uit Nieuwegein met zijn bromscooter door het park. De 59-jarige man ergerde zich daar zo aan, dat hij de bromfietser beetpakte. Die wilde vervolgens verder gaan lopen, maar werd door de man van zijn brommer geduwd. Toen de bromfietser weer op zijn brommer ging zitten, kreeg hij een stomp van de man, waarop hij terugsloeg. Dit mondde uit in een vechtpartij tussen beiden, waarbij ze ten val kwamen.

Getuigen hadden inmiddels de politie gewaarschuwd en de politiemensen scheidden de vechtenden. Beide verdachten werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De mannen hebben allebei tegen elkaar aangifte van mishandeling gedaan.

Aanrijding bij parkeren

LOPIK Op woensdag 18 juli is een bromfietsster tegen een auto aangereden. Zij en haar passagiere raakten daarbij gewond.

Rond negen uur in de avond parkeerde een 36-jarige man uit Cabauw zijn auto in een parkeervak aan de Mondriaanlaan. Daar de auto niet geheel recht in het vak stond, reed hij nog een keer naar voren. Op dat moment naderde een 18-jarige bromfietsster afkomstig uit Lopik. Bij haar achterop zat een 17-jarige meisje uit Lopik. De bromfietsster kon de uit het parkeervak de rijbaan oprijdende auto niet meer ontwijken en botste tegen de auto. Beide meisjes kwamen hierdoor ten val en raakten gewond.

De 18-jarige liep een wond aan haar been op en de 17-jarige klaagde over pijn in haar borst en nek. Beiden werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hier werd de wond van de 18-jarige gehecht. Beiden mochten na behandeling het ziekenhuis verlaten.