Gemeente Rijswijk

Gemeenteberichten
19 juli 2001


* Hoornbrug weer afgesloten

* Extra gecombineerde commissievergadering Trekvliettracé
* Geef legionella geen kans!

* Impressie wijkbijeenkomsten Cromvliet/Leeuwendaalkwartier en Te Werve

* Wet Milieubeheer (AMvB)

* Wet op de Ruimtelijke Ordening

* Verkeersbesluiten ingevolge artikel 18 wegenverkeerswet 1994
* Afsluiting spoorwegovergang 't Haantje

* Circus in rijswijk

* Wet Milieubeheer - Ontwerp-milieuvergunningen
* Bouwaanvragen en -meldingen

* Bouwvergunningen en sloopvergunningen

* Aanvraag kapvergunningen

* Verleende kapvergunningen

Hoornbrug weer afgesloten

De Hoornbrug in Rijswijk wordt binnenkort weer twee weekenden voor al het verkeer afgesloten. Het gaat om het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 juli en zaterdag 28 en zondag 29 juli.

Op donderdag 19 juli begint de tweede fase van de vervanging van de Hoornburg. De weghelft aan de kant van Delft is klaar en wordt die dag opengesteld voor verkeer. De weghelft aan de kant van Voorburg wordt dan afgesloten, zodat dit deel van de brug kan worden vervangen. Voor het vervangen van dit brugdeel moet de grote kraan, die ook bij de eerste fase werd gebruikt, weer worden opgebouwd. Dat betekent dat de Jan Thijssenweg van donderdag 19 juli vanaf 06.00 uur tot en met zondag 22 juli en van zaterdag 28 juli vanaf 06.00 uur tot en met dinsdag 31 juli voor al het verkeer is afgesloten.

Het gemotoriseerd verkeer en het langzame verkeer worden tijdens de afsluiting van de Hoornbrug via de bekende routes omgeleid. De routes zijn met borden aangegeven.

Op donderdag 19 juli wordt ook de Laan van Oversteen aan de kant van de Rotterdamseweg voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. De afsluiting duurt tot maandag 3 september. Deze maatregel is nodig voor de verkeersveiligheid, omdat in die periode wordt gebouwd op de bedrijventerreinen direct grenzend aan de Laan van Oversteen. Dat betekent dat dan extra veel bouwverkeer door Hoornwijck rijdt. Doorgaand verkeer wordt daarom geweerd van de Laan van Oversteen. Het verkeer van en naar Buitenplaats Ypenburg kan gebruik maken van de verlengde Laan van Hoornwijck.
Overigens blijft de kruising Laan van Oversteen/Madame Curielaan wel open voor fietsers en voetgangers.

Voor fietsers en voetgangers verandert de route over en na de Hoornbrug. Het langzame verkeer dat Rijswijk uit rijdt, komt na de Hoornbrug op het fietspad dat uitkomt bij de woningen langs de Rotterdamseweg. De route voert dan linksaf via het fietspad over de trambaan van lijn 1 de Broekpolder in en bij de Madame Curielaan linksaf het fietspad op. Vervolgens kunnen fietsers en voetgangers oversteken bij de met verkeerslichten beveiligde kruising met de Rotterdamseweg naar Hoornwijck.

De vervanging van de Hoornbrug ligt op schema. Op maandag 3 september is het werk klaar en rijdt ook tramlijn 1 weer. De tram heeft dan een vrije trambaan, waardoor het verkeer en de tram elkaar niet meer hinderen en vertragen.



Extra gecombineerde commissievergadering Trekvliettracé

Op donderdag 19 juli a.s. wordt in het stadhuis van Rijswijk een extra gecombineerde vergadering gehouden van de commissies Verkeer en Vervoer (VVCS) en Ruimtelijke Ordening (VROW). Deze openbare vergadering, die om 20.00 uur aanvangt, heeft als enige agendapunt: De Haalbaarheidsstudie Trekvliettracé.
Met deze extra vergadering op 19 juli komt de behandeling van dit onderwerp tijdens de reguliere commissievergadering van 17 juli te vervallen.
Spreekrecht
Er is gelegenheid om voorafgaande aan de vergadering gebruik te maken van het spreekrecht. Gaarne vooraf aanmelden bij de dienstdoende bode.

De stukken voor de commissievergadering liggen bij het team Communicatie in het stadhuis, Generaal Spoorlaan 2, ter inzage. De sectie Communicatie is geopend van 8.30 tot 14.00 uur.



Geef legionella geen kans!

Legionella is een ziekte die doorgaans onschuldig, maar soms dodelijk kan zijn. Met waakzaamheid en simpele voorzorgsmaatregelen kunt u besmetting echter zo goed als zeker voorkomen. Graag informeert de gemeente Rijswijk u over maatregelen ter voorkoming van besmetting met de legionellabacterie, zeker ook in en rondom uw zomervakantie.

Wat is legionella?
De grimmige vorm van Legionella wordt ook wel "veteranenziekte" genoemd. Die vorm veroorzaakt door de legionellabacterie. Een lichte vorm is de legionellagriep, die wordt veroorzaakt door een iets andere vorm van deze bacterie.

Wie worden er ziek?
Slechts een klein aantal besmette mensen wordt ziek. Risico lopen vooral zware rokers, kinderen, ouderen, mensen met weinig weerstand en personen die medicijnen gebruiken die hun afweer verstoren (na transplantaties e.d.).

Waar komt de bacterie voor?
De legionellabacterie leeft in kleine aantallen in de grond en in het (leiding)water.

Hoe raak ik geïnfecteerd?
U kunt worden geïnfecteerd door het inademen van de bacterie in zeer kleine druppeltjes water, verspreid in de lucht (nevel). Dat kan ziekteverschijnselen opleveren als de bacterie zich heeft kunnen vermenigvuldigen, wat vooral gebeurt in water met een temperatuur tussen 25ºC en 55ºC en/of water dat langere tijd stilstaat.

Wat zijn de ziekteverschijnselen?
bij de lichte vorm (legionellagriep): gedurende twee tot vier dagen lichte, griepachtige verschijnselen als koorts, hoofdpijn, spierpijn en hoesten. Vervelend, maar niet gevaarlijk omdat er zich geen longontsteking voordoet. De klachten kunnen zonder behandeling overgaan;
bij de zware vorm: de tijd tussen de besmetting en het uitbreken van de ziekte varieert van twee tot tien dagen. De ziekte begint met snel opkomende hoofdpijn, spierpijn en een ziek gevoel, gevolgd door een longontsteking met koorts boven de 39º C. Andere verschijnselen zijn hoesten en kortademigheid, soms ook braken en diarree. De zware vorm is meestal goed te genezen bij directe behandeling met antibiotica.

Vragen


* Bestaat er besmettingsgevaar voor mijn kinderen als zij schieten met waterpistolen e.d.?
Nee; als het goed is, is daarbij geen sprake van nevelvorming.


* Kan de airconditioning van mijn auto een probleem geven? Nee, omdat ook daarbij geen sprake is van nevelvorming.


* Zijn er ook risico's verbonden aan het gebruik van tuin- en/of brandslangen of aan dat vaneen hogedrukreiniger? Het risico is zeer klein als u de slang aansluit op de koudwaterkraan. Het water dat daaruit komt,
zal meestal een temperatuur onder de 25º C hebben. Als een waterslang echter langere tijd in de zon ligt, stilstaand water bevat en weinig
gebruikt wordt, neemt het risico op groei van de bacterie toe. Hetzelfde geldt voor
brandslangen die zich niet in een ingegraven leidingsysteem bevinden. En wanneer water
in een hogedrukreiniger wordt verwarmd, kan de bacterie groeien en omdat er bovendien
bij gebruik van zo'n apparaat nevel ontstaat loopt u dus zeker gevaar op besmetting!


* Loop ik risico bij een bezoek aan een (tropisch) zwembad? Zwembaden vormen geen risico als er volgens de voorschriften voldoende chloor aan het water is toegevoegd.


* En leveren douches in zwemgelegenheden, boten, kampeerauto's, campings en/of hotels besmettingsgevaar op?
Voor die douches geldt dat het water in het warmwatersysteem op minimaal 60º C moet
worden verhit; dat is dus te warm voor de legionellabacterie. Dit is met name het geval bij
douches met een drukknopsysteem. Twijfelt u, vraag het dan aan de beheerder!

Wat kan ik doen om besmetting te voorkomen?
Op enkele zaken kunt u zelf letten:
Voor en na uw afwezigheid thuis vanwege vakantie is het raadzaam de douche met alleen heet water (meer dan 60º) en de deur open (ventilatie) te laten doorlopen; sterke doorstroming voorkomt aangroei van de bacterie. Laat ook bij boten, caravans, kampeerauto's, hotels en campings de douches eerst zo heet mogelijk doorstromen! Stel boilers of combiketels op minimaal 60º C af. Dit geldt niet voor geisers.
Gebruik koud water voor de tuin- en brandslang; is er sprake van opwarming door zon e.d., spoel de slang dan voor gebruik goed en heet door.
Spoel óok bij stilstaand water in de tuin- en brandslang, deze vóór gebruik heet door.
Zorg dat de temperatuur bij de hogedrukreiniger meer dan 60º C is! Als u het niet vertrouwt, vraag dan aan de beheerder, eigenaar, badmeester e.a. wat er gedaan is om het gevaar van besmetting met legionella te beperken. Wees vooral in het buitenland op uw hoede!

Tips
Twijfelt u, laat de kranen dan altijd eerst even doorlopen! Twijfelt u over de ziekteverschijnselen, neem dan snel contact op met uw huisarts of een
arts in het buitenland.

Meer informatie?
Er is een folder over legionella verkrijgbaar bij Postbus 51 van de rijksoverheid en bij Publieksvoorlichting in het gemeentehuis



Impressie wijkbijeenkomsten Cromvliet/Leeuwendaalkwartier en Te Werve

Begin april jl. belegde het gemeentebestuur een wijkbijeenkomst in Cromvliet en het Leeuwendaalkwartier. Eind mei was het bestuur op bezoek in Te Werve, hoewel de ontvangst plaatsvond in het gemeentehuis zelf - dat ligt in die wijk.
Bij wijkbijeenkomsten zijn alle bewoners van de bewuste wijk welkom om te luisteren naar burgemeester en wethouders en vervolgens hun vragen te stellen aan Collegeleden of raadsleden. Op die vragen kan niet altijd ter plekke antwoord worden gegeven. En soms gaat het om klachten, waar pas na het wijkbezoek iets mee gedaan kan worden. Hieronder treft u een korte weergave van de wijkbijeenkomst op 10 april in Cromvliet/ Leeuwendaalkwartier en van die in Te Werve op 22 mei. De verslagen zijn onlangs verzonden aan de bewoners van Cromvliet/ Leeuwendaalkwartier resp. Te Werve die zich daarvoor hadden opgegeven.

Wijkbijeenkomst Cromvliet / Leeuwendaalkwartier Deze bijeenkomst in het Oude Raadhuis aan de Laan Hofrust werd bezocht door zo'n 120 bewoners.
Wethouder Jense verschafte onder meer toelichting op onder meer de herinrichting van de Haagweg. Het deel vanaf de Jan van der Heijdenstraat/Broekslootkade tot aan de Hoornbrug wordt in de komende jaren aangepast voor zgn. agglomaterieel. Dat zijn nieuwe, comfortabel uitgevoerde trams die -interlokaal- sneller kunnen rijden dan de huidige trams. Deze sneltram heeft wèl meer ruimte nodig. Aan beide zijden zal het tramtracé dan ook met 40 à 50 cm worden verbreed. Omdat de sneltrams pas over 8 à 9 jaar gaan rijden is met opdrachtgever stadsgewest Haaglanden in principe afgesproken om deze herinrichting van de Haagweg te koppelen aan de uitvoering van groot onderhoud, eens per acht jaar.
Aan de rails van de Herenstraat tot over de Hoornbrug zal normaal onderhoud plaatsvinden. Ook wordt de trambaan in gras gelegd, zoals bij de Burgemeester Elsen-laan. Langs de ontstane groene trambaan worden bomen geplant. Dat betekent mogelijk het opofferen van de vrije ventweg.
Over dit alles zal discussie plaatsvinden met de buurt-bewoners.

Voorts worden de tramrails vanuit de zijligging op de Hoornbrug naar het midden verplaatst. Dat wordt zo veel mogelijk gekoppeld aan de totale vernieuwing van de Hoornbrug; noodzakelijk, maar het verkeer zal daarvan zeker hinder ondervinden. Volgens planning is die operatie op 3 september voltooid. Stadsgewest Haaglanden houdt een uitgebreide informatiecampagne.
Voorts stond wethouder Jense even stil bij het toekomstige Trekvliettracé. Den Haag wil graag een betere aansluiting op de rijkswegen; de Utrechtsebaan is onvoldoende. Daarom wil men het Haagse centrum via de Binckhorstlaan en de Trekvliet verbinden met knooppunt Ypenburg door middel van het zogeheten Trekvliettracé. Het project verkeert in een studie-fase waarbij o.a. Rijkswaterstaat, stadsgewest Haaglanden en de gemeenten Den Haag, Voorburg en Rijswijk betrokken zijn. In een haalbaarheidsstudie wordt gesproken over een tunnel die wordt gerealiseerd volgens de open-bouw methode. Dit betekent het slaan van diepwanden, het gedeeltelijk droogleggen van de Trekvliet en vervolgens in fasen aanbrengen van tunnelbuizen nadat de Vliet eerst is uitgebaggerd. Tussen nu en vier jaar zullen de eerste activiteiten zichtbaar worden. De aanleg van het tracé zal jaren in beslag nemen en is voorlopig gepland tussen 2005 en 2009. Rijswijk stuurt aan op instelling van een begelei-dingscommissie, waarin bewoners mee kunnen praten over uitvoering en consequenties van maatregelen om daarover afspra-ken te maken en die te bewaken.

In zijn laatste wijkbijeenkomst als wethouder van Rijswijk verschafte Theo Weterings o.a. toelichting op de realisatie van een appartementengebouw op het kavel van de voormalige dr. Van der Hoogfabriek aan de Geestbrugkade. Er is een plan ingediend voor de bouw van een appartementencomplex (14 appartementen). De gemeente is voorstander van woningbouw op deze locatie. Er is een wijziging van het bestemmingsplan in voorbereiding die waarschijnlijk voor de zomer in procedure wordt gebracht.
Voorts heeft de gemeente een verzoek voor medewerking ontvangen voor de vestiging van woonruimte en een tandartspraktijk op de hoek van de Leeuwendaallaan en de Geestbrugweg, ter hoogte van het voormalige Kruisgebouw. De gemeente is hiertoe in principe bereid. Verder overweegt de gemeente om het kwetsbare groen-gebied achter de Geestbrugweg/Leeuwendaallaan te vervangen door woningbouw. Met de omwonenden zal hierover worden gesproken.
Voor wat betreft het stukje groen op de hoek van de Geestbrugweg heeft het wijkcomité i.o. voorgesteld om daar een speelplek aan te leggen. Daar wordt onderzoek naar gedaan.
Er is tijdens de wijkbijeenkomst veel aandacht gevraagd voor verkeer, veiligheid en vervuiling.
Met name in Cromvliet kan het huidige aantal bovengrondse parkeerplaatsen niet worden uitgebreid. Deze laat 19e eeuwse, begin 20e eeuwse wijk is domweg niet berekend op het huidige aantal auto's, soms zelfs twee of drie per adres. Ondergronds parkeren is altijd kostbaar, ook voor bewoners. Dit alles mag geen vrijbrief zijn voor fout parkeren; daar hindert u anderen mee en het levert gevaarlijke situaties op. In het ergste geval kunnen hulpdiensten als brandweer en ambulance er niet meer door!
Dezelfde dichte bebouwing met smalle straten en veel bomen zorgt ervoor dat er voorlopig geen ondergrondse vuilniscontainers in Cromvliet komen; voor die omvangrijke bakken is - vooral onder de grond- veel plaats nodig en ook het bijbehorende vrachtverkeer is te groot voor de wijk.

Wijkbijeenkomst Te Werve
Op 22 mei waren ongeveer 70 bewoners te gast in het gemeentehuis. Wethouder Vermeer ging in op onder meer de bouw van een Mappa Mondohuis bij de kruising Huis te Landelaan / Van Vredenburchweg (vm. terrein Fina-pomp). Mappa Mondo is een onderdeel van het Rode Kruis en zet zich in voor de opvang van terminaal zieke kinderen met hun ouders en familie. Het plan voorziet in de bouw van twee eengezins-woningen met een gemeenschappelijke ruimte en parkeergelegenheid. Als er geen bezwaren tegen het plan worden ingediend, kan eind 2001 met de bouw worden begonnen en is de bouw eind 2002 gereed. Voorts ging de wethouder kort in op onder meer bouwplan De Nieuwe Burght ter plaatse van o.a. het te slopen oude zwembad aan de Huys de Wervelaan en de grote renovatie van verzorgingshuis Westhof. De bouw op de zgn. Benedictuslocatie aan de Dr. Colijnlaan is na een periode van stilstand onlangs hervat. De voormalige supermarkt zal op d eze locatie terugkeren.
De overlast door luizen in de bomen langs de Karel Doormanlaan wordt milieuvriendelijk bestreden door het loslaten van kleine vijanden van formaat; lieveheersbeestjes. De bomen drukken trottoirtegels omhoog en nemen veel licht weg uit de woningen; er wordt naar een oplossing gezocht waarbij ze liefst allemaal kunnen blijven staan. Wethouder Thoral-Van Vliet vertelde dat wijkcentrum De Koepelhof over enige jaren wordt, verplaatst naar een nieuwe locatie op of nabij het dak van de spoortunnel. Deze voorziening wordt onderdeel van het toekomstige multifunctionele wijkcentrum dat voor zowel bewoners van Te Werve als voor die van de Kleuren- en Artiestenbuurt wordt ontwikkeld. Bewoners kunnen zeker meedenken over de invulling van dit nieuwe centrum.
Wethouder Jense ging o.a. in op de parkeeroverlast die de wijk ondervindt van het publiek van de schouwburg. Mogelijk wordt de parkeergelegenheid uitgebreid, maar het onderzoek naar de beste oplossing is nog gaande. Voorzitter burgemeester Van der Wel stond m.n. stil bij het onderdeel Openbare orde en veiligheid van haar portefeuille. Punten van aandacht zijn:
woninginbraak;
diefstal en beschadiging van voertuigen;
straatroof (m.n. door jongeren onderling);
overlast van jongeren aan de Kerklaan en bij Stervoorde. Over de eerste drie punten komen ook meldingen uit Te Werve. Niet alles kan naar wens worden opgepakt omdat de capaciteit van de politie beperkt is. Op basis van rapportages wordt de prioriteit bepaald. Daarom is belangrijk dat bewoners aangifte doen als hen iets overkomt; anders hebben politie en gemeentebestuur geen inzicht in wat er gebeurt.

De hierop volgende vragenronde leverde onder meer de volgende uitspraken op:
de gemeente is niet op de hoogte van plannen met de Johanneskerk. De Benedictuskerk komt beschikbaar, maar onzeker is of dit gebouw een andere functie kan krijgen of dat tot sloop zal worden overgegaan. De gemeente onderzoekt of het aantal plaatsen in de blauwe zone op de Huis te Landelaan/Colijnlaan overeenkomt met de bebording en neemt zo nodig maatregelen.
De resultaten van parkeeronderzoek nabij de Colijnlaan zijn voor de zomer van 2001 bekend en de daarop gebaseerde voorstellen worden direct na de zomer bestuurlijk besproken. Mogelijke maatregelen worden m.i.v. 1 januari 2002 van kracht.
De bomen aan de Generaal Berenschotlaan en Generaal Spoorlaan zijn zo dicht bebladerd dat het licht van de straatlantaarns niet op het trottoir valt. Dat is een bekend dilemma; de "lichtopbrengst" moet voldoende zijn, maar met behoud van de bomen. Er wordt gezocht naar een bruikbare oplossing.
De gemeente onderzoekt de klacht dat het voetpad op de Huis te Landelaan langs Te Werve in slechte staat verkeert met inbegrip van mogelijkheden tot verbetering.

Tot slot
Ook tijdens deze wijkbijeenkomsten bleek dat veel mensen niet op de hoogte zijn van het bestaan van de gemeentelijke Klachtenlijn. Maar die is er voor u!
Met vragen of klachten over het onderhoud of beheer van de openbare ruimte -wegen, groen, verlichting e.d.- kunt u op werkdagen terecht bij:
de Klachtenlijn van de gemeente Rijswijk
telefoonnummer 39 44 247
tussen 8.00 en 16.00 uur (gesloten van 12.00 tot 12.30 uur) Het telefoonnummer is van het bureau Wijkbeheer en uitvoering, Huis te Landelaan 416.



Wet Milieubeheer (AMvB)

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat in de periode van 1 juni t/m 30 juni 2001 voor de volgende percelen een
kennisgeving als bedoeld in artikel 8.41, eerste lid, van de Wet milieubeheer is ingediend;

Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer Prins Willem Alexander Promenade 6, Prins Johan Friso Promenade 57, 103-105, 113 en 119.

Besluit woon en verblijfsgebouwen milieubeheer
Steenvoordelaan 119 en 406, Burgemeester Elsenlaan 170, Laan van Deelen ong.

Beluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer Schaapweg 2, Steenvoordelaan 382, Schoolstraat 2a, Delftweg 58.

Besluit Tandartspraktijk milieubeheer
Haagweg 166.



Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door het Bureau WVG, twee aanvragen om vrijstelling van het bestemmingsplan zijn ingediend.

Het gaat om de volgende aanvragen:

1. het tijdelijk plaatsen van een scooter/rolstoelberging op het perceel plaatselijk bekend Prinses Marijkesingel 118, kadastraal bekend gemeente Rijswijk sectie C nummer 608. Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan "Steenvoorde
1" .

2. het plaatsen van scooter/rolstoelberging op het perceel plaatselijk bekend Cornelis Suyslaan 37, kadastraal bekend gemeente Rijswijk sectie D nummer 7003.

3. Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan "Herziening Te Werve Oost" .

Aangezien het hier bouwwerken van beperkte omvang betreft overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 19 juli 2001 14 dagen, gedurende de openingstijden van 08.30 tot 12.00 uur, ter inzage bij de sectie Bouw- en Woningtoezicht van de afdeling Vergunningen en Handhaving, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis), alhier.

Gedurende deze termijn kan een ieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.



Verkeersbesluiten ingevolgen artikel 18 wegenverkeerswet 1994

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, gelet op het bepaalde terzake in het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en de Wegenverkeerswet 1994 en op het besluit van 25 april 1995 van de raad van deze gemeente, waarbij aan hun college de bevoegdheid is gedelegeerd tot het nemen van de volgende besluiten,

Besluitnummer:2001-33
overwegende;

* Dat aan de Bordewijkstraat nieuwbouw wordt gepleegd ten behoeve van de bouw van een nieuw kantorencomplex;

* Dat voorafgaand aan de nieuwbouw het bestaande kantorencomplex op huisnummer 4 wordt gesloopt;

* Dat dit intensieve sloop- en bouwwerkzaamheden met zich meebrengt gedurende een periode van minimaal 1 jaar;

* Dat door deze verschillende activiteiten ongewenste situaties voor de verkeersveiligheid en werkveiligheid kunnen ontstaan;
* Dat de bereikbaarheid van de aangrenzende percelen en parkeerterreinen gedurende de bouwperiode gegarandeerd blijft door het instellen van tweerichtingenverkeer;

besluiten;

* tot het gedeeltelijk afsluiten van de Bordewijkstraat voor het doorgaande verkeer met bouwhekken voorzien van bord C01 `gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren en vee';

* tot het instellen van een gedeelte tweerichtingen verkeer met bord C05 `inrijden toegestaan' voor het straatgedeelte aan de zijde van de Bruyn Kopsstraat ten einde de perkeerterreinen en belendende percelen bereikbaar te houden;

* tot het opheffen van de parkeerstrook langs de Verrijn Stuartlaan voor het straat-gedeelte tussen De Bruyn Kopsstraat en de Bordewijkstraat

Het verkeersteken wordt benoemd conform artikel 96 van het RVV 1990. Over de maatregel is overleg gevoerd met de politie.

Besluitnummer: 2001-34
overwegende;

* Dat de parkeerdruk op de Rembrandtkade aan beide zijden van het water, gelegen op het straatgedeelte tussen de Lindelaan en Van Vredenburchweg, erg hoog is;

* Dat de directe omgeving onvoldoende parkeeralternatieven biedt;
* Dat hierdoor ongewenste parkeerexcessen in de straten ontstaan die bovendien de verkeersveiligheid in gevaar kunnen brengen;

besluiten;
tot het opheffen van de parkeerverboden E02 op de Rembrandtkade langs beide waterzijden tussen de huisnummers 1 t/m 103 en de huisnummers 12 t/m 188.

Het verkeersteken wordt benoemd conform artikel 96 van het RVV 1990. Over de maatregel is overleg gevoerd met de politie.

Besluitnummer: 2001-22
overwegende;

* dat een minder valide persoon die zich niet zonder hulp redelijkerwijs over een afstand langer dan 100 meter te voet kan voortbewegen;

* dat uit het onderzoeksrapport van de GGD Delfland blijkt dat de persoon in kwestie beperkingen ondervindt bij het zich te voet verplaatsen en wel in die mate dat hij voldoet aan de bovengenoemde gestelde voorwaarde;

* dat er binnen de genoemde loopafstand onvoldoende parkeerplaatsen zijn;

* dat de persoon in kwestie in aanmerking komt voor een invalidenparkeerplaats (op kenteken genoteerd);

besluiten;
tot het aanduiden van een parkeerplaats met bord E 06 invalidenparkeerplaats (voorzien van een onderbord met kenteken) ter hoogte van de Thierenskade 116.

Het verkeersteken wordt benoemd conform artikel 96 van het RVV 1990. Over de maatregel is overleg gevoerd met de politie. De persoon in kwestie is per brief ingelicht.

Besluitnummer: 2001-23
overwegende;

* dat een minder valide persoon die zich niet zonder hulp redelijkerwijs over een afstand langer dan 50 meter te voet kan voortbewegen;

* dat uit het onderzoeksrapport van de GGD Delfland blijkt dat de persoon in kwestie beperkingen ondervindt bij het zich te voet verplaatsen en wel in die mate dat zij voldoet aan de bovengenoemde gestelde voorwaarde;

* dat er binnen de genoemde loopafstand onvoldoende parkeerplaatsen zijn;

* dat de persoon in kwestie in aanmerking komt voor een invalidenparkeerplaats (op kenteken genoteerd);

besluiten;
tot het aanduiden van een parkeerplaats met bord E 06 invalidenparkeerplaats (voorzien van een onderbord met kenteken) ter hoogte van de Ballangéelaan 96.

Het verkeersteken wordt benoemd conform artikel 96 van het RVV 1990. Over de maatregel is overleg gevoerd met de politie. De persoon in kwestie is per brief ingelicht.

Besluitnummer: 2001-PR-JT-39
overwegende;

* dat een minder valide persoon die zich niet zonder hulp redelijkerwijs over een afstand langer dan 50 meter te voet kan voortbewegen;

* dat uit het onderzoeksrapport van de GGD Delfland blijkt dat de persoon in kwestie beperkingen ondervindt bij het zich te voet verplaatsen en wel in die mate dat hij voldoet aan de bovengenoemde gestelde voorwaarde;

* dat de persoon in kwestie in aanmerking komt voor een invalidenparkeerplaats (op kenteken genoteerd);

besluiten;
tot het aanduiden van een parkeerplaats met bord E 06 invalidenparkeerplaats (voorzien van een onderbord met kenteken) ter hoogte van de Johan Braakensieklaan 64 .

Het verkeersteken wordt benoemd conform artikel 96 van het RVV 1990. Over de maatregel is overleg gevoerd met de politie. De persoon in kwestie is per brief ingelicht.

Deze verkeersbesluiten met de bijbehorende tekeningen liggen met ingang van 19 juli 2001 gedurende 6 weken ter inzage bij de sectie Communicatie, kamer 77, Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk. De sectie Communicatie is op werkdagen geopend van 8.30 tot 14.00 uur. Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht, kan iedere belanghebbende gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Afsluiting spoorwegovergang 't Haantje

Binnenkort worden er onderhoudswerkzaamheden aan de spoorwegovergang 't Haantje uitgevoerd. Deze overgang, op de grens van Rijswijks en Delfts grondgebied, zal voor alle verkeer worden afgesloten. Dat gebeurt in de nacht van 31 juli op 1 augustus van 24.00 uur tot 6.00 uur en in de nacht van 1 op 2 augustus eveneens van 24.00 tot 6.00 uur. De afsluiting geldt voor alle verkeer, derhalve ook voor spoedeisende diensten.



Circus in Rijswijk

Aan het einde van de zomervakantie komt het Magic Circus weer naar Rijswijk om circusvoorstellingen voor jong
en oud te verzorgen. Naast het jaarlijks terugkerende circus op het trapveldje aan de Dr. H.J. van Mooklaan doet het Magic Circus nu ook de nieuwbouwwijk Ypenburg aan. Voorstellingen op Ypenburg worden verzorgd vanaf de groenstrook aan de Blériotlaan, nabij het Wethouder Verheulplantsoen en wel op vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september 2001. De voorstellingen op het trapveldje nabij het winkelcentrum aan de Dr. H.J. van Mooklaan zijn op zaterdag 8 en zondag 9 september 2001. Per dag zal één voorstelling worden gegeven.



Wet milieubeheer
Ontwerp-milieuvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk delen mede (gelet op artikel 3:19, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht) dat zij voornemens zijn positief te beschikken op de aanvraag om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het volgende perceel:

1. Van Essendijk (ong.) Ypenburg deelplan 9, voor het oprichten en in werking hebben van een regelkamer ten behoeve van de stadsverwarming.

Ter bescherming van het milieu zijn aan de bovengenoemde ontwerp-milieuvergunning diverse voorschriften en/of beperkingen verbonden.

De ontwerp-milieuvergunning onder nummer 1 ligt vanaf heden gedurende vier weken (tot en met 17 augustus 2001) ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu & APV, gevestigd aan de De Bruijn Kopsstraat 4 te Rijswijk, op alle werkdagen geopend van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Bovendien liggen de stukken gedurende deze termijn iedere maandagavond ter inzage in de Brandweerkazerne, Jacob van Offwegenlaan 55, van 17.00 tot 20.00 uur.

Inlichtingen over de terinzage liggende stukken kunt u telefonisch inwinnen bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu & APV, via telefoonnummer 070-3959870

Schriftelijke bedenkingen kunnen tot genoemde datum door een ieder worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook kunnen in die periode mondelinge bedenkingen worden ingediend na telefonische afspraak via 070 -39 59 870.
Degene die schriftelijk bedenkingen indient kan aan het college verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.



Bouwaanvragen en -meldingen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvragen zijn ontvangen:

* het vergroten van een woning te: Hopmanstraat 2; ingediend: 21-06-2001;

* het geheel vernieuwen van een tuinhuisje te: Lange Kleiweg 120; ingediend: 04-07-2001;

* het geheel vernieuwen van een tuinhuisje te: Lange Kleiweg 120, Kavel 50; ingediend: 10-07-2001;

* het oprichten van een clubhuis te: Laan van Hoornwijck; ingediend: 06-07-2001;

* het geheel vernieuwen van dertien bergruimten/sanitairruimten te: Broekmolenweg 31 T/M 55; ingediend: 09-07-2001.

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende melding is ontvangen:

* het oprichten van een transformatorstation te: Laan van Zuid Hoorn ingediend: 09-07-2001



Bouwvergunningen en sloopovergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat, met ingang van 19 juli 2001 voor een ieder bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk, De Bruyn Kopsstraat 4, iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur, de volgende bouwvergunningen ter inzage liggen:

* het vergroten van een verpleeghuis aan de Julialaantje 38, verleend en verzonden: 12 juli 2001

* het plaatsen van een scooterberging aan de Havenstraat 86, verleend en verzonden: 12 juli 2001

* het oprichten van een dakkapel aan de Bieremalaan 5, verleend en verzonden: 12 juli 2001

* het oprichten van een blokhut aan de
Hendersonstraat/Hammarskjoldlaan, verleend en verzonden: 12 juli 2001

De volgende sloopvergunningen ligt eveneens ter inzage:
- het slopen van een autowasstraat te: In De Bogaard 01
Iedere belanghebbende is tot uiterlijk zes weken na de datum van verzending gerechtigd tegen een bouwvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Aanvraag kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn aangevraagd:

* Delftweg 76

1 wilg wegens het opdrukken van de bestrating en gevaar op beschadiging van de fundering
Aangevraagd door Verboon Aannemingsbedrijf B.V. namens E.G.B.M. v.d. Loos

* Pasgeldlocatie
157 bomen in de soorten berken, elzen, eiken en lijsterbessen, ten behoeve van de nieuwbouw van 200 woningen en de herinrichting van betreffende locatie
Er worden 58 bomen herplant en 3.100 m2 aan gras en plantsoenen aangelegd.
Aangevraagd door de directeur van de dienst Grondgebiedzaken

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, iedere werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur onder telefoonnummer 395.92.74



Verleende kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn verleend:

Per 19 juli 2001:

* Minister Lelylaan 76

1 conifeer wegens gebrek aan vitaliteit
* Suze Groenewegstraat 18

1 eik wegens schaduwwerking

* Diepenhorstlaan 10

1 esdoorn wegens het aantasten van de fundering door de wortels en beschadiging van de gevel

* Huis te Hoornkade 28

1 berk wegens te forse groei en schaduwwerking
* Frederiklaan 51

1 wilg wegens te forse groei en schaduwwerking
* Frederiklaan 12

2 coniferen wegens te forse groei en schaduwwerking

Er moet 6 weken gewacht worden met het kappen i.v.m. de mogelijkheid van aantekenen van bezwaar.

Deze kapvergunningen liggen vanaf de datum van verlening gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, De Bruyn Kopsstraat 4.
Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden (personen die zicht op de boom hebben) tegen het verlenen van de kapvergunning een gemotiveerd schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders. Voor nadere informatie kunt u iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur contact opnemen via telefoonnummer 395.92.74




Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.