Politiebericht Eindhoven e.o. 19-07-2001

1ePersberichtdonderdag19juli2001


Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagmiddag rond 15.15 uur is op de Stationsweg een 34-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Bij de Eindhovenaar zijn 4 bolletjes cocaïne, een busje traangas en een keu-kenmes aangetroffen en inbeslaggenomen. Verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mishandeling
Woensdagmiddag rond 15.35 uur is op de Hobokenlaan een 52-jarige vrouw uit Eindhoven mishandeld. Zij liep daar naar haar geparkeerde auto. Twee meisjes kwamen naar haar toe-gelopen. Een van hen riep zeer onwelvoeglijke taal naar de Eindhovense. De Eindhovense nam dat niet en sprak haar aan. Direct daarop trok het meisje aan de haren van de Eindhovense, die snel in haar auto probeerde te stappen. Het meisje pakte het portier van de auto en sloeg daarmee tegen het been van het slachtoffer. Het slachtoffer riep dat ze weg moest gaan. Het meisje greep vervolgens het slachtoffer bij haar haren, trok er aan en sloeg het autoportier meerdere malen tegen het been van de Eindhovense. De Eindhovense stapte uit de auto en liep snel haar woning in. Het meisje is daarna weggegaan.

Eindhoven: Drugs
Woensdagavond rond 20.30 uur is op de Wenckenbachstraat een 24-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Een politiesurveillance zag dat zij daar aan het gebruiken was. De vrouw had de naald van de injectiespuit in haar bovenarm zitten en spoot deze leeg. Zij is overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Woensdagavond rond 22.55 uur is op de Johannes van der Waalsweg een 38-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor was hij met zijn auto op de Marco-nilaan tegen een voor het roodlicht wachtende personenauto gereden. Direct na de aanrij-ding liep de Eindhovenaar weg. Het slachtoffer en getuigen van de aanrijding hield de verdachte staande. De gewaarschuwde politie heeft verdachte voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,45 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte diefstal bewakingscameras aangehouden Donderdagmorgen om 1.00 uur is een 30-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij vanaf het dak van een pompstation op de J.F. Kennedylaan twee bewa-kingscameras gestolen. Direct daarna is hij in zijn auto weggereden. De gewaarschuwde politie trof de verdachte in zijn auto op de Hemelrijken aan. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte brandstichting aangehouden Donderdagmorgen om 5.30 uur is voor zijn woning een 22-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Hij verklaarde zojuist brand te hebben gesticht in zijn woning. De brandweer bluste de brand. De woonkamer brandde geheel uit. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten diefstal vlaggen aangehouden Donderdagmorgen rond 2.50 uur zijn op de Wezelstraat twee jongens, 16 en 19 jaar oud, uit Eindhoven aangehouden. De gewaarschuwde politie trof daar drie jongens met diverse vlaggen aan. Een van hen wist op een de fiets weg te komen. Hij, een 19-jarige man uit Veldhoven verscheen om 3.50 uur vrijwillig aan het politiebureau. Hij verklaarde deelgenoot te zijn geweest bij het wegnemen van de vlaggen. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Mishandeling
Woensdagmiddag rond 14.15 uur is op de Welpenstraat een 13-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Een politiesurveillance zag dat hij daar een 13-jarige plaatsgenoot mishandel-de. Het slachtoffer liep daarbij een dik oog en jukbeen op. Hij heeft zich daarvoor laten behandelen in het Elkerliekziekenhuis. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in een woning
Woensdag tussen 9.30 en 20.45 uur is in een woning op de Vincent van Goghlaan ingebroken. Een raam aan de voorzijde van de woning is geforceerd. Uit de woning zijn sieraden, geld, een fototoestel, persoonsbescheiden en een walkman gestolen.

Helmond: Verdachten aangehouden
Woensdagmiddag rond 13.10 uur zijn in een bedrijf op de Graandijk twee mannen, 33 en 37 jaar oud, uit Rotterdam aangehouden. De 33-jarige man probeerde daar met de identiteitspa-pieren van de 37-jarige Rotterdammer aan werk te komen. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Cranendonck: Verkeerscontrole
Woensdag is op de Molenheide te Soerendonk een verkeerscontrole gehouden. 5 automo-bilisten kregen een bon voor het niet dragen van de autogordel. 2 voor te hard rijden.

Woensdag tussen 16.30 en 17.15 uur zijn tijdens een verkeerscontrole op de Moonslaan te Maarheeze 13 automobilisten bekeurd. 8x voor het niet dragen van een gordel en 5x te hard rijden.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
Woensdag tussen 8.00 en 16.00 uur is ingebroken in een woning op het Denariehof. Aan de achterzijde is een bovenlicht opengebroken. Uit de woning verdwenen sieraden, een fotocamera en audiovisueel apparatuur.

Valkenswaard: Alcohol
Donderdagmorgen rond 0.45 uur is op de Luikerweg een 31-jarige automobilist uit Valkens-waard aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,75 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Son: Inbraak in een winkel
Tussen woensdagavond 18.10 en donderdagmorgen 6.45 uur is ingebroken in een winkel op de Nieuwstraat. De ruit van de voordeur is vernield. Uit de winkel zijn meerdere fotocameras weggehaald.