Roda JC

Wedstrijdverslag Roda J.C. - VFL Bochum
Roda J.C. - VFL Bochum 1 - 3
Toeschouwers: 800

Roda verloor het 2e oefenduel in Arnsberg met 1-3 van VFL Bochum, uitkomend in de 2e bundesliga.
In de eerste 15 minuten kwam Roda meteen goed onderdruk te staan. Dit kwam vooral doordat Bochum in een 4-4-2 systeem met een valse rechterspits speelde, die steeds naar binnen trok (Wosz). Nadat deze speler beter werd opgevangen werd het een gelijkopgaand duel met twee goede kansen voor Tom Soetaers. In de 24e minuut is het dan toch raak. Marc Nygaard scoort 1-0 na een goede voorzet van Soetaers. Bochum scoort via de linkerkant de gelijkmaker in de 40e minuut na een aanval over meerdere schijven.
In de tweede helft is het spelaandeel duidelijk voor Roda, behoudens de 10 minuten waarin de 1-2 (59e minuut)en de 1-3(78e minuut)vallen. Fredrik Berglund krijgt in de 60e minuut een grote kans om 2-2 te scoren, maar hij schiet tegen de buitenkant van de kruising aan. Hierna gebeurde er vrijwel niks meer behoudens enkele kleine kansjes voor o.a. Vandenbroeck, Zafarin en Sonko.
Roda startte met de volgende opstelling:
Roorda-Senden-Vrede(45e Rudge)-Luijpers-Lawal(80e Sousa)-Tomasic(65e Vandenbroeck)-V.Dessel(45e Colinet)-Nygaard(75e Sonko)-Berglund(86e Jongen)-Anastasiou(86e Ramora)-Soetaers(70e Zafarin). De volgende wedstrijd in Duitsland is op zaterdag 21-7 om 16.00 uur tegen LR Ahlen.
19-7-2001 13:21