Politiebericht Flevoland: District Noord, 19-07-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-51401952

Snelheidsovertreding
DRONTEN Op de Drontermeerdijk lieten woensdagochtend twee politieagenten in de videoauto een bestuurder stoppen. De 20-jarige automobilist uit Rutten reed namelijk boven de maximum toegestane snelheid van 80 km/u (gemiddeld 142 km/u). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen deze bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietscontrole
DRONTEN Woensdagmiddag hield de politie een bromfietscontrole op het politiebureau. In totaal zijn 13 brommers gecontroleerd. Zeven bekeuringen zijn uitgedeeld voor te veel vermogen. Verder werd bekeurd voor het niet bij zich hebben van een bromfietscertificaat/rijbewijs en verzekeringsbewijs.

Aquaplaning
MARKENESSE Woensdagochtend raakte een 20-jarige man (uit Blokzijl) op een brug van de Marknesseweg de controle over zijn auto kwijt. Hij kwam met zijn auto in de sloot terecht. Het ambulancepersoneel nam hem voor controle met de ambulance mee naar het ziekenhuis. De politie vermoedt dat de bestuurder door aquaplaning van de weg geraakt is. De auto, vermoedelijk total loss, is afgesleept.

Teveel alcohol
MARKENESSE Op de Oosterringweg controleerden politieagenten woensdagnacht een auto. Vermoedelijk had de bestuurder, een 47-jarige man uit Luttelgeest, alcohol genuttigd. Op het bureau deed de man een blaastest en hij blies 440 ug/l (promille). Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. Na verhoor is de verdachte heengestuurd.

EMMELOORD Politieagenten lieten woensdagochtend een bestuurder van een auto op de Urkerweg stoppen. Zij vermoedden dat de man (59 jaar uit Emmeloord) alcohol gedronken had en werd daarom aangehouden. Op het politiebureau blies de man bij de ademanalyse 695 ug/l (1,6 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij mocht voor acht uur niet meer rijden. De Emmeloorder is naar huis gestuurd.

LUTTELGEEST Een automobilist reed donderdagochtend vanaf de Kuinderweg over het Vijverpark en zag het stopteken van een politieagent niet. Uiteindelijk stapte de bestuurder uit en kon de politieagent de man (44 jaar uit Kuinre) aanspreken. De agent vermoedde dat de man alcohol gedronken had. Op het politiebureau blies de inwoner van Kuinre 750 ug/l (1,7 promille). De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 9 uur. Hij is weer naar huis gestuurd.

Autobrand A6
LELYSTAD Woensdagochtend kreeg de politie een melding van een autobrand op de A6. Toen de politieagenten aankwamen, zagen zij dat de voorkant van de auto in brand stond. De bestuurder (31 jaar, uit Amersfoort) was al uit zijn auto en bleef ongedeerd. De stroom van zijn auto was uitgevallen en hij had zijn auto op de vluchtstrook gezet. Hij had brand geroken en vervolgens de vlammen van onder zijn motorkap zien komen. De brandweer bluste de brand en de auto is afgesleept.

Brand in Botter
LELYSTAD Twee buurtbewoners blusten woensdagmiddag een brand in de slaapkamer op de eerste etage van een woning aan de Botter. De kamer brandde helemaal uit. Toen de brand uitbrak, waren er 3 mensen (14-jarig meisje,16-jarige meisje, 19-jarige man, allemaal uit Lelystad) in de woning aanwezig. Zij zijn met de GGD-ambulance ter observatie naar het Zuiderzeeziekenhuis gegaan. De brandweer heeft de nacontrole uitgevoerd. De oorzaak is nog niet duidelijk, maar er is geen sprake van brandstichting.

Ruiten ingeslagen
LELYSTAD De politie kreeg woensdagnacht een melding over een man die ruiten aan de Voorstraat had ingeslagen. De agenten vonden daar bloedsporen (de man had zichzelf tijdens het inslaan van de ruiten verwond) en volgden deze door de wijk. Het spoor hield bij de Griend op en de agenten zochten in de omgeving. Niets. Toen ze weer bij de Voorstraat kwamen, kregen ze de melding dat de verdachte (47 jarige inwoner van Lelystad) zichzelf bij het politiebureau had gemeld. Daar is hij aangehouden en hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Lastige winkeldief
EMMELOORD Personeel van een schoenenwinkel aan de Lange Nering hield op woensdagmiddag een 19-jarige vrouw uit Emmeloord aan op verdenking van winkeldiefstal. Toen deze vrouw door de alarmpoortjes liep, gingen deze af, maar de vrouw liep gewoon door. Personeel liep achter de vrouw aan en sprak haar op de Lange Nering aan. Ze verzochten de vrouw om mee te gaan, maar ze weigerde en verzette zich. Eén van personeelsleden kreeg een klap in haar gezicht. Uiteindelijk kon het personeel de schreeuwende en scheldende verdachte terug naar de winkel brengen. De politie onderzocht de tas van de verdachte en daar zaten gestolen spullen in. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Verder kreeg de vrouw een winkelverbod voor de schoenenwinkel.