Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-07-2001 Politieberichten district Sittard (H.P. 15.20 uur) Donderdag 19 juli 2001

Sittard, motorrijder gewond:
Een 43 jarige inwoner van Valkenburg is woensdagmiddag 18 juli 2001 op de Julianalaan in Papenhoven gewond geraakt bij een eenzijdige verkeersongeval met zijn motor.
Op de Julianalaan kwam de motorrijder ten val. Mogelijk is dit het gevolg geweest van het feit dat bagage tussen het achterwiel is geraakt waardoor het wiel blokkeerde en de bestuurder daardoor de macht over het stuur is kwijtgeraakt. Getuigen zagen de motorrijder plotseling van zijn motor geworpen worden, waarna ongelukkig de motor boven op berijder kwam te vallen. Deze bleef na zijn val gewond op het wegdek liggen. De motorrijder is door een ambulance, vermoedelijk gewond aan hand en borst, overgebracht naar het ziekenhuis te Sittard. De motor werd door de val zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden weg getakeld.

Geleen, vlam in de pan:
De brandweer van Geleen heeft woensdag 18 juli 2001 moeten uitrukken naar een keukenbrand in een flatwoning aan de Leeuwenhoekstraat in Geleen.
De bewoner belde omstreeks 17.15 uur met het alarmnummer 112 met het dringend verzoek om brandweer assistentie omdat in zijn keuken de vlam in de pan was geslagen.
Het brandje ging gepaard het een hevige rookontwikkeling in de keuken. De bewoner doofde zelf het vuur door met de nodige omzichtigheid de deksel op de pan te plaatsen waarna het vuur in de pan doofde. De brandweer hoefde niet meer te blussen. Wel vond een nacontrole plaats. Na het luchten van de woning was het leed geleden.

Beek, straatroof:
Een 36 jarige inwoner van Beek heeft woensdag 18 juli 2001 bij de politie aangifte gedaan van een diefstal van zijn GSM die hem dinsdagavond uit zijn handen werd getrokken op de Margrietstraat in Beek.
Het slachtoffer stond dinsdagavond omstreeks 20.45 uur op de Margrietstraat met zijn mobiele telefoon te bellen toen twee mannen op een bromfiets bij hem stopten en de weg vroegen. Het adres welke gezocht werd stond geschreven op een briefje welke het slachtoffer in zijn handen geduwd kreeg. Op het moment dat het slachtoffer het briefje aanpakte griste de duopassagier van de bromfiets de GSM weg waarna de bromfiets er met hoge snelheid vandoor ging. Het slachtoffer deed van de diefstal eerst woensdagavond aangifte.