Ingezonden persbericht

"KAARTGESTUURD" MOBIEL KANTOOR DOOR SAMENWERKING MAPORAMA EN SPACE2GO

Amsterdam, Berlijn, 19 juli 2001 - Vanaf vandaag is het mogelijk plattegronden en kaarten weer te geven via de on line organiser van space2go. space2go is een Berlijns bedrijf dat een innovatief mobiel kantoor op het Internet ontwikkelt. Maporama is de Europese marktleider op het gebied van on line cartografische en geocentrische informatie. Beide bedrijven gaan samenwerken op het gebied van Internet-toepassingen.

Gebruikers van MobileOffice kunnen rechtstreeks vanuit het adresboek kaarten raadplegen. MobileOffice-gebruikers kunnen ook zeer gedetailleerde routebeschrijvingen krijgen tussen een adres in hun adresboek en een ander adres naar keuze.

Gebruikers van Maporama kunnen hun persoonlijke gegevens beheren via een beveiligde omgeving in hun eigen MyMaporama-ruimte: een gratis account bij www.maporama.com, waarin plattegronden, routebeschrijvingen en andere informatie van Maporama kunnen worden opgeslagen. Met de functionaliteiten van de on line organiser, die via het Web en WAP, synchroniseerbaar met Palms, PocketPC's en e-mailsystemen toegankelijk is, kunnen gebruikers hun contactpersonen, vergaderingen, taken en favoriete links beheren. Er wordt tevens gesproken over een virtuele vaste schijf van 10 MB.

"We zijn heel blij met de bekendmaking van deze nieuwe partnership, die het Internet nog efficiënter zal maken. space2Go verandert met zijn product MobileOffice de manier waarop wij ons werk in tijd en ruimte organiseren, en de kaarten van Maporama spelen perfect in op de behoeften van Internet-gebruikers die steeds vaker en steeds verder onderweg zijn," zo luidde het commentaar van Laurent Vermot-Gauchy, CEO van Maporama.

"Door de integratie van de kaarten van Maporama in MobileOffice kunnen wij de meest complete en meest aansprekende oplossing op de markt aanbieden. Door onze klanten, die per definitie mobiel zijn, geocentrische informatie te verschaffen, voegt Maporama enorme waarde aan onze service toe," zo verklaarde Christian Huthmacher, oprichter en CEO van space2go. "Onze klanten reizen de hele wereld af en Maporama biedt hen overal onderweg de beste geografische dekking die er is."

De twee bedrijven gaan deze service via PDA's en WAP-toestellen aanbieden. MobileOffice van space2go is al geschikt voor WAP en voor PDA's die het Internet op kunnen. De kaarten van Maporama zijn te raadplegen via elk apparaat met een aansluiting op het Internet, zoals desktop-PC's, WAP-telefoons, verschillende PDA's (Palm Pilot, Windows CE, Pocket PC, Psion, enzovoort) en set-top-boxes waarmee via een gewoon tv-scherm op het Web kan worden gesurft.

Over space2go:
space2go (Berlijn/Parijs/Londen), in 1999 opgericht door Christian Huthmacher en Matthias Hirschfeld, is een toonaangevende Europese leverancier van software en services voor het mobiele Internet. space2go biedt een 'Mobile Portal Framework'. Met deze service kunnen fabrikanten van mobiele telefoons en auto's, serviceproviders, portals en e-commerce-providers hun klanten snelle, goedkope en gebruikersvriendelijke diensten voor mobile commerce aanbieden. Bij de service is een virtueel kantoor op het Internet begrepen, dat via het web en de WAP I-mode of met behulp van elk ander Internet-apparaat kan worden beheerd. Hier kunnen gebruikers hun persoonlijke agenda, adressendatabase, bladwijzers, e-mails en persoonlijke bestanden raadplegen wanneer ze onderweg zijn. Deze service wordt in verschillende Europese talen aangeboden. Klanten van space2go kunnen de services in hun eigen 'huisstijl' aanbieden. Hosting kan door de operator of door space2go worden geregeld. Een vereenvoudigde versie is gratis voor iedereen verkrijgbaar op www.space2go.com.

Over Maporama:
Maporama SA houdt zich bezig met de ontwikkeling en verkoop van een compleet pakket geocentrische producten, dat ondernemingen een krachtig instrument in handen geeft om hun klanten van dienst te zijn en dus aan zich te binden. Maporama's gedetailleerde plattegronden en routebeschrijvingen geven een website een enorme toegevoegde waarde, omdat ze geïnteresseerde bezoekers de weg wijzen naar concrete adressen en relevante lokale informatie bieden op welke plaats de klant zich ook bevindt.

Maporama biedt de meest volledige geografische dekking in Europa. De cartografische database bevat meer dan 635.000 plaatsen in alle landen van de wereld, plus gedetailleerde plattegronden van meer dan 50.000 steden in Europa en Noord-Amerika. Dankzij Maporama kunnen alle ondernemingen en alle internetgebruikers via elk op het net aangesloten apparaat beschikken over uitstekende kaarten van de hele wereld. De producten van Maporama zijn volkomen compatibel met alle vaste en mobiele apparatuur, zoals gewone pc's, Mac, pocket pc, Windows CE, Psion, Palm Pilot, Wap-telefoons, set-top-boxes enz. Maporama beschikt over een hoofdkantoor in Parijs en is daarnaast via een netwerk van vestigingen (London, Hamburg, Madrid en Amsterdam) aanwezig om de Europese markt.

Meer dan 350 bedrijven, waaronder Shell Gaz, Europcar, Packard-Bell, Ryanair, Thomson Multimedia en Lycos hebben inmiddels gekozen voor de op maat gesneden oplossingen van Maporama om de tevredenheid en trouw van hun klanten te vergroten. Maporama beschikt over een hoofdkantoor in Parijs en is daarnaast via een netwerk van vestigingen (Londen, Hamburg, Madrid, Amsterdam) aanwezig op de Europese markt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fijs Overdijk of Floortje van Deursen van HVR PA/PR, Den Haag
Telefoon 070 - 346 36 16
fijs.overdijk@tbwa.nl of floortje.van.deursen@tbwa.nl