Carros

's Werelds stoerste Land Rovers in juli in Nederland

DEFENDER STER IN AVONTURENFILM

(07 juni 2001)

De ultieme combinatie tussen vrouw en auto wordt waarschijnlijk gevormd door d~e Amerikaanse filmster Angelina Jolie en de Land Rover Defender. In de film 'Tomb Raider', die vanaf 19 juli in de Nederlandse bioscopen draait, speelt zij de hoofdrol van sexy avonturierster Lara Croft.

Naast een heel bijzondere Land Rover: een Defender die is uitgerust met alle denkbare overlevingsapparatuur. Eveneens in juli staat de limited edition Defender Tomb Raider in de showroom van de Nederlandse Land Rover-dealers.

Computerkenners en spelletjesfreaks kennen Lara Croft al langer. Sinds 1995 is zij namelijk dé hoofdrolspeler in het computerspel 'Tomb Raider', waarin de speler in haar huid kruipt om door 's werelds lastigste begaanbare oerwouden, woestijnen en hoogvlakten te reizen. Voor haar werk als joumaliste trekt de moole en intelligente Lara er op uit om verborgen schatten, gezonken steden en verloren stammen op te sporen. Sinds de introductie van het spel zijn er vijf delen van het 'Tomb Raider'-spel verschenen, waarin Lara's missies steeds lastiger worden. Ruim 22 miljoen exemplaren van Tomb Raider zun inmiddels verkocht en daarmee werd Lara steeds populairder. Wereldwijd groeide ze uit tot een icoon voor de avontuurlijke vrouw. Verkiezingen van 'look-a-likes' zijn tot vandaag de dag geliefd.

Voor de film bleek de populaire Amerikaanse Oscar-winnares Angelina Jolie (25) een ideale Lara. Een Land Rover Defender vormde haar ideale reisgenoot. Lara's voertuig wordt in de film op spectaculaire wijze vanuit een helikopter de binnenlandse jungles van Cambodja ingetakeld. Daar weet ze de extreem stoer uitziende auto flink de sporen te geven. Voor de film werden drie Defenders gebouwd, die elk meer dan 500 uur doorbrachten op Land Rovers afdeling Special Vehicles. Er zijn onder andere roll-over-bars, beschermplaten, expeditiegereedschap, rijplaten aanwezig.