Artis

Amsterdam, 5 juli 2001

Persbericht

Prikkebeendagen in Artis-insectarium

Artis staat deze zomer in het teken van Kunst: Artis in Beeld. Er vinden verschillende evenementen plaats, waaronder de Prikkebeendagen van 19 tot en met 22 juli. Sommige insecten hebben een slecht imago: vraatzuchtige sprinkhanen, enge onzichtbare wandelende takken en vieze kakkerklakken. Sommige juist een goed: nijvere mieren en bezige bijen. De Prikkebeendagen laten niet alleen zien dat insecten een heel belangrijke rol in de natuur spelen, maar ook dat ze een fascinerende leefwijze hebben. Insecten zijn niet alleen koelbloedig, maar ook cool!

Kinderen mogen in de knuffelhoek dieren op hun hand houden. De kleine pootjes (soms wel 1000!) kriebelen zachtjes op je hand. Door het directe contact en de extra uitleg worden deze "griezels" al snel minder eng en als je niet oppast ga je er zelfs van houden. Iedere (aspirant) insectenliefhebber is van harte welkom van 19 tot en met 22 juli, tussen 9.00 uur en 17.00 uur, in het Insectarium van Artis.

Artis in Beeld
omvat nog een aantal andere evenementen. Zo kunt u een beeldenroute volgen, deelnemen aan een workshop beeldhouwen en van 25 juli tot en met 30 september een expositie van schilderijen en keramiek met als onderwerp insecten bezoeken.