Politiebericht Uden 19-07-2001
Politiebericht district De Leijgraaf

AUTODIEFSTAL (Uden)

Woensdag is vanaf de Neringstraat-Oost in Uden een paarse Toyota Starlet met het kenteken RB-29-DL ontvreemd.

UDENAAR AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING (Uden)

Van woensdag op donderdag is op de Kornetstraat in Uden een 38-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor bedreiging van zijn 33-jarige ex-vriendin en een 37-jarige man. De verdachte kwam tot tweemaal toe aan de deur van de woning van de 37-jarige man, waar zijn ex-vriendin verbleef. Hij dreigde beiden te zullen neersteken. De gewaarschuwde politie hield de man voor de woning aan de Kornetstraat aan. In zijn fouillering is o.a. een opengeklapt zakmes aangetroffen. De verdachte is aangehouden en ingesloten, het mes is inbeslaggenomen.

PAN OP FORNUIS ZORGT VOOR ENORME ROOKONTWIKKELING (Erp)

Woensdagavond heeft een vergeten pan met eten voor een enorme rookontwikkeling in een woning aan de Middelbosstraat in Erp gezorgd. De bewoonster verliet haar woning terwijl het vuur onder een pan met eten op het fornuis nog aanstond. Een langslopende getuige zag een behoorlijk rookontwikkeling in de woning en belde 1-1-2. Op aanbellen van een getuige bij de woning werd niet opengedaan. Buurtbewoners sloegen een ruit in en wisten de oververhitte pan in de tuin te zetten. In de woning bleek verder niemand aanwezig te zijn. Door het kordate optreden van de buurtbewoners bleef de schade beperkt.

GISTEREN AANGEHOUDEN VERDACHTE IN VRIJHEID GESTELD (Uden)

De dinsdagavond voor poging tot doodslag op zijn 28-jarige vrouw aangehouden 30-jarige Udenaar is woensdagmiddag in vrijheid gesteld. Uit de verklaring van de man blijkt dat hij de auto met daarin zijn vrouw op de Vang in Uden niet opzettelijk zou hebben aangereden. De eerste bevindingen van het technisch sporenonderzoek bevestigen deze lezing. De man wilde zijn auto achter de auto van zijn vrouw, met wie hij relatieproblemen heeft, parkeren. De man had al diverse pogingen om met zijn vrouw in contact te komen zien mislukken en wilde haar nu beletten weg te rijden. Vermoedelijk door zijn emotionele toestand schatte hij de situatie verkeerd in en reed met te hoge snelheid het parkeervak in, waarna de aanrijding ontstond.

SNELHEIDSCONTROLE (Zijtaart)

Woensdagmorgen heeft het team Verkeershandhaving van de Politie Brabant-Noord op de Corridor in Zijtaart een snelheidscontrole gehouden. Tien automobilisten reden sneller dan de toegestane 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/h. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.