Politiebericht Eindhoven e.o. 19-07-2001
2e persbericht van donderdag 19 juli 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte brandstichting aangehouden Donderdagmorgen rond 10.30 uur is op de Weldam een 34-jarige man uit Eindhoven aange-houden. Even daarvoor had hij zijn woning aan de Rensumaborg in brand gestoken. De gewaarschuwde politie kon met hulp van enkele buurtbewoners het vuur onder controle brengen. De brandweer bluste na. De woonkamer brandde gedeeltelijk uit. De verdachte, die in de war was, is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Diefstal fietstas
Donderdagmorgen rond 11.45 uur is een 62-jarige vrouw uit Helmond slachtoffer geworden van diefstal van haar fietstas. Zij had gewinkeld op het Nieuwveld. Thuisgekomen bemerkte ze dat haar fietstas verdwenen was. In de tas zat haar portemonnee met daarin geld, pasjes, persoonsbescheiden en een horloge.

Geldrop: Verdachte aangehouden
Woensdagmorgen om 9.30 uur is in een bedrijf op het Emopad een 30-jarige man uit Woer-den aangehouden. Hij kwam daar goederen ophalen voor een door een bedrijf uit Eindhoven bestelde order. De eigenaar van het Geldrops bedrijf vertrouwde het niet. Bij navraag bleek het Eindhovens bedrijf geen order in Geldrop te hebben geplaatst. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Geldrop: Aanrijding met gewonde
Donderdagmorgen rond 9.00 uur raakte bij een aanrijding op het Bogardeind een 49-jarige automobiliste uit Leenderstrijp gewond. Zij reed daar komende uit de richting Heeze. Achter haar in dezelfde richting reed een 26-jarige automobiliste uit Veldhoven. De 49-jarige auto-mobiliste remde voor het verkeerslicht. De Veldhovense was niet in staat haar voertuig tijdig tot stilstand te brengen en botste tegen haar op. De automobiliste uit Leenderstrijp klaagde over pijn in haar nek. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het St. Annazieken-huis.

Mierlo: Drugs
Donderdagmorgen rond 1.00 uur is op de Geldropseweg een 27-jarige automobilist uit Mierlo aangehouden. Bij controle bleek de man 1,8 gram heroïne in zijn bezit te hebben. De heroïne is inbeslaggenomen ter vernietiging. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Verdachten aangehouden
Woensdagavond rond 21.15 uur zijn op de Moriaan twee mannen, 23 en 47 jaar, uit Oirschot aangehouden. De 47-jarige man had daar de 23-jarige man bedreigd en mishandeld. Hierop had de 23-jarige man twee ruiten van de woning van de 47-jarige man vernield. De verdachten zijn voor onderzoek naar de juiste toedracht overgebracht naar het politiebureau.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 10.35 en 13.10 uur is op de Dorpstraat een snelheidscontrole gehouden. 766 voertuigen zijn gecontroleerd. 78 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.

Eersel: Diefstal portemonnee
Donderdagmorgen rond 11.45 uur is van een 33-jarige vrouw uit Maastricht haar portemon-nee gestolen. Zij liep over de toeristenmarkt op de Markt. Toen zij bij een kraampje wilde afrekenen zag ze dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zaten diverse pasjes, enkele fotos en ruim tweehonderd gulden.

Leende: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen tussen 10.30 en 11.45 uur is op de Valkenswaardseweg een snelheids-controle gehouden. 5 automobilisten kregen een proces-verbaal, omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u.

Waalre: Mishandeling
Donderdagmorgen rond 11.15 uur is op de Onze Lieve Vrouwedijk een 21-jarige automobilist uit Waalre mishandeld. Hij reed daar richting Waalre. Achter hem reed een automobilist met aanhangwagen in dezelfde richting. Die automobilist begon hem in te halen op het moment dat uit tegenovergestelde richting een personenauto kwam gereden. De Waalrenaar zag dat het fout ging en verhoogde zijn snelheid, zodat de hem inhalende bestuurder achter hem moest gaan rijden. Dat deed die bestuurder niet, waardoor de uit tegenovergestelde richting komende personenauto in de berm terechtkwam. De Waalrenaar remde af. Direct daarop werd hij ingehaald door de automobilist met aanhangwagen. Even verderop remde hij af. De Waalrenaar bracht daarop zijn voertuig tot stilstand. De onbekende bestuurder stapte uit en liep naar de Waalrenaar. Door het geopende portierraam sloeg hij de Waalrenaar diverse malen in het gelaat. Onmiddellijk daarna reed de onbekende bestuurder weg.

Leende: Autogordelcontrole
Donderdag tussen 11.50 en 12.30 uur is op de Geldropseweg een autogordelcontrole ge-houden. 4 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel. 1 automobilist kreeg een proces-verbaal voor een verlopen rijbewijs en een verlopen APK keuring.

Eersel: Zakkenrollen
Donderdagmiddag tussen 13.00 uur en 15.45 uur zijn op de Nieuwstraat en de Markt, vier vrouwen van 40, 63 en 70 jaar, respectievelijk uit Vessem, Eersel en Hapert het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Van de vrouwen werd de portemonnaie weggenomen. In de portemonnees zaten enkele pasjes, een rijbewijs en geldbedragen van 101, 80, en 75 gulden.

Valkenswaard: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Burg. Kuijperlaan is vandaag tussen 12.00 uur en 15.45 uur een personenauto, merk Mercedes-Benz, type 220 CDI, kleur grijs, voorzien van het Belgische kenteken HJV-425, ter waarde van 80.000 gulden, weggenomen.

Geldrop: Snelheidscontrole
Op de Laan Der Vier Heemskinderen is vanmorgen tussen 08.43 uur en 12.38 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1592 gecontroleerde voertuigen reden er 149 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u.