Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

McAfee draadloze antivirus voor Nokia Communicator gebruikers

'on-device' virusbescherming nu ook voor Symbian-gebaseerde mobiele internetapparaten

Amsterdam, 19 juli, 2001 - Het VirusScan Wireless product van McAfee, onderdeel van Network Associates en leverancier van virusbescherming voor alle belangrijke draadloze platformen, levert nu ook antivirusondersteuning voor de Nokia 9210 Communicator, momenteel beschikbaar in Europa, en de Nokia 9290 Communicator, binnenkort beschikbaar in Amerika. McAfee's nieuwe versie van haar draadloze antivirusproduct zal op het mobiele apparaat zelf, 'on-device', virusbescherming leveren voor het Symbian draadloze platform waarop Nokia's nieuwe draadloze internetapparaten draaien. Het scant voor virussen in WAP- en HTML-communicatie. "Draadloze virusbescherming wordt steeds belangrijker nu meer en meer ondernemingen besluiten hun zakelijke applicaties mobiel toegankelijk te maken," legt Stacey Wu uit, senior analist bij Mobile Insights, Inc."Carriers die zich richten op de ontwikkeling van draadloze dataplatformen zullen ook de mobiele gegevensoverdrachten en de apparaten van eindgebruikers moeten beschermen." McAfee's 'micro engine' ontwerp voor draadloze internetapparaten is gebaseerd op de McAfee VirusScan technologie. De engine onderzoekt bestanden en applicaties op virussen en zoekt lokaal, op de 9210 en 9290 Communicators, naar kwaadaardige code. Het VirusScan Wireless product kan automatisch virusdefinitie bestanden ophalen via de internetconnectie van de Nokia Communicator. "McAfee biedt al lang virusbescherming op hoog niveau aan gebruikers van mobiele apparaten met internettoegang," aldus Mark Harris, chief software architect bij McAfee. "De kleine scanning engine die momenteel de Palm handhelds en mobiele internetapparaten beschermt, is ontwikkeld om virussen en kwaadaardige code op te sporen in bestanden, die verstuurd worden van en naar de Nokia Communicator." De Nokia 9210 en 9290 Communicators zijn geïntegreerde mobiele terminals die telefoon-, fax-, e-mail-, kalender- en beeldfunctionaliteit combineren. Internettoegang is mogelijk via WAP (Wireless Application Protocol) en een HTML-gebaseerde browser die ook frames ondersteunt. De Nokia Communicator heeft wordprocessor- en spreadsheetapplicaties en ondersteunt een groot aantal van de meestgebruikte PC-applicaties. Gebruikers kunnen Microsoft Word- en Excel-documenten bekijken en bewerken en PowerPointpresentaties bekijken.

McAfee
McAfee is onderdeel van Network Associates en beschermt e-business ondernemingen tegen beveilingsinbreuken en virusaanvallen. McAfee heeft zich sterk gericht op de groeiende mobiele en draadloze markt, met de ontwikkeling van de VirusScan Wireless productfamilie. McAfee richt zich ook actief op de service provider markt met McAfee ASaP, dat beveiliging en virusbescherming biedt via het internet. Alle McAfee producten worden ondersteund door de vooraanstaande antivirus-onderzoekorganisatie McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). Dit team heeft als eerste het Melissa-virus, Bubbleboy en Phage, het eerste draadloze virus, ontdekt. Voor meer informatie, zie www.mcafeeb2b.com of www.mcafeeasap.com .

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van beveiligings- en beschikbaarheidsoplossingen voor e-business ondernemingen. Network Associates bestaat uit vier business units. McAfee levert antivirusproducten, PGP Security levert firewall, indringerdetectie- en encryptieproducten, Sniffer Technologies is expert op het gebied van netwerk- en applicatiebeheer, en Magic Solutions biedt webgebaseerde service desk oplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###